Dorstlessende trip Chaudfontaine - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Dorstlessende trip naar Chaudfontaine

Misschien was het je al opgevallen in de restaurants, koffiebarretjes en ook als je ergens thuis ging eten: water neemt een prominente plek in. Een glaasje water naast je koffie, een karaf water met een sliert komkommer erin voor bij het eten, maar ook gebotteld water (al dan niet gearomatiseerd) wint snel aan terrein in Nederland. Water drinken is dan ook allang niet meer iets ‘saais’. En dat is natuurlijk een hartstikke goede zaak, want water is super gezond en essentieel om de dag door te kunnen komen.

Bijzonder, en ook wel wat eigenaardig, is dat wij Nederlanders vaak niet eens weten dat het water dat wij kopen en drinken hartstikke dichtbij uit de grond wordt gehaald. Zo ligt aan de basis van het merk Chaudfontaine een thermale bron aan de voet van de Belgische Ardennen. Iets waar wij afgelopen week achter kwamen toen we op bezoek gingen in de fabriek van deze kleine geologische parel.

Dorstlessende trip Chaudfontaine - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Het water van Chaudfontaine reist 60 jaar ondergronds tot een diepte van 1.600 meter en wordt op die manier natuurlijk gefilterd door verschillende aardlagen. Het resultaat is zuiver en gebalanceerd water met een mooi evenwicht van minerale bestanddelen. En leuk: het water wordt niet alleen gebruikt om te drinken, maar ook als badwater in de thermen van kuuroorden in de stad Chaudfontaine. Chaudfontaine heeft de enige warmwaterbron van de Benelux (met een heerlijke 37 graden) en is daarmee ook gelijk een officieel kuuroord.

Dorstlessende trip Chaudfontaine - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Dorstlessende trip Chaudfontaine - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Een mooie travel-tip is dan ook zeker om eens op een vrijdagmiddag de auto in te stappen en je een weekend net over de grens van Nederland te begeven in de verrassend groene omgeving van Chaudfontaine. Om je aldaar letterlijk en figuurlijk te laten onderdompelen in de wondere wereld van water….

Lees ook:  4 x de mooiste natuurparken in indrukwekkend Rwanda
Categories Food Travel

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “Dorstlessende trip naar Chaudfontaine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *