Anamorphisch knap staaltje kunst - daily cappuccino - lifestyle blog

Anamorphisch knap staaltje kunst

Say what? Anamorphische kunst? Yes. Anamorphisch wil zoveel zeggen dat het originele beeld als het ware is samengedrukt. Als je dit beeld gewoon zou weergegeven, dan zou er een vertekend beeld ontstaan. Maar bekijk je het vanuit een bepaalde hoek of afstand dan kan je deze vertekening juist wel goed zien.

Precies dit is wat het Litouwse duo Emilija Vinzanovaite en Jolita Vaitkute doen, maar dan met voedsel en objecten en uitgestald op tafels. Ze creëren zo prachtige en verrassende portretten van onder andere de beroemde foto van Het Afghaanse Meisje en Albert Einstein. Indrukwekkend wordt het helemaal als je de making of bekijkt:

Anamorphisch knap staaltje kunst - daily cappuccino - lifestyle blog

Anamorphisch knap staaltje kunst - daily cappuccino - lifestyle blog Anamorphisch knap staaltje kunst - daily cappuccino - lifestyle blog Anamorphisch knap staaltje kunst - daily cappuccino - lifestyle blog Anamorphisch knap staaltje kunst - daily cappuccino - lifestyle blogNog meer anamorphisch moois zien? Ga dan vooral ook even kijken op de website van de ene helft van bovengenoemd duo, Jolita Vaitkute. Zij is een waar anamorphisch kunstenaar en weet de meest bijzondere dingen te ontwerpen met onverwachte voorwerpen en etenswaren (en dat voor iemand die pas 20 jaar oud is!).

Anamorphisch knap staaltje kunst - daily cappuccino - lifestyle blogAnamorphisch knap staaltje kunst - daily cappuccino - lifestyle blog Anamorphisch knap staaltje kunst - daily cappuccino - lifestyle blog

Lees ook:  We kunnen (bijna) weer buiten eten!
Categories Design Food

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “Anamorphisch knap staaltje kunst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *