Interieurtrends 2016 - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

4 x de interieurtrends van 2016

Zoveel smaken, zoveel keuzes… Met name als het op interieur aankomt is het niet altijd eenvoudig om je eigen stijl te vinden en op de hoogte te zijn/blijven van de laatste trends. Daar helpen wij echter graag een handje mee. Daarom de 4 interieurtrends waarmee je volgens ons sowieso goed zit in 2016:

1) Back to Basic
Hiermee bedoelen we niet dat je al je meubels maar uit de deur moet doen en sober moet gaan leven. Nee, het draait binnen deze trend juist om rust en het gebruik van naturel- en aardetinten. Veel ecru, groen, wit, hout, linnen, teakhout meubels en zachte stoffen. Alles om maar een zachte en bovenal relaxte ruimte te creëren.

Interieurtrends 2016 - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

2) Arty Space
Met de opkomst van vele affordable art websites is het voortaan eenvoudig(er) de meest toffe kunst aan je muur te hangen. Dit in combinatie met het gebruik van strakke lijnen in je woonkamer maken van je thuis een ware expositieruimte, maar dan wel eentje waar het gezellig is én je geen toegang voor hoeft te betalen.

Interieurtrends 2016 - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

3) Raw Design
Een industrieel blijft hip & happening. Herkenbaar aan de combinatie van donkere kleuren in combinatie met grijs- en wit-tinten en het gebruik van metalen. Kies bijvoorbeeld voor een strakke gietvloer en plaats er meubels in met mooie metalen frames. Maak het af met rauwe, houten accenten.

Interieurtrends 2016 - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

4) Colour Bomb
Ga je voor deze trend, dan mag je knallen! Overdrijf natuurlijk niet, maar het zijn wel de opvallende kleuraccenten van je zitbank, het behang of de verf op je muren en je accesoires die het hem doen. Geen grijze bank dus, maar een knaloranje bijvoorbeeld. Kers op de taart binnen deze trend zijn de verse bloemen die je interieur dat extra fleurige, frisse accent geven.

Lees ook:  Hoe houdt je je woning netjes? Met opbergmanden!

Interieurtrends 2016 - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Categories Interior

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “4 x de interieurtrends van 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *