Nieuwe zomerhit: aquaphysical - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Nieuwe zomerhit: aquaphysical

Supersnel strak, fit én in balans. Ja hoor, denk je nu, weer zo’n belofte. Maar dit is echt waar. Dit is fun, dit is gáán, dit is een anders dan anders workout en voor doorzetters. We hebben het over aquaphysical. Een brandnieuwe manier van trainen, oefeningen op een dikke, opblaasbare mat (aquabase) op het water. Kan in een zwembad, op een meer, op de sloot in je achtertuin, who cares. Zolang je maar voldoende water en ruimte hebt, kun je aquaphysicallen. Maar wat is het en wat doe je nu eigenlijk?

Nieuwe zomerhit: aquaphysical - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Low-impact work out
Aquaphysical is een low-impact work out die high impact uitpakt. Je traint op een stevige, rechthoekige mat op water (denk aan een grote surfplank). Doordat het water beweegt en jij ook, moet je blijven balanceren en dat is heel hard werken voor je lichaam. En daar ligt dus ook de uitdaging, je werkt hard aan een strakke core, je balans was nog nooit zo scherp en je spieren werkten nog nooit zo goed samen. Resultaat: een strak gevormd en fit lichaam en mind & body in balans.

Maar, je kunt nog meer met de mat. Want naast een low-impact workout is er ook de floatfit HIIT. Ja, je raadt het al, 30 minuten die hard trainingen op het water. Denk aan burpees, squats en planken. Deze trainingen zijn superfun en een full body work out waarbij je je spieren tot het maximale uitdaagt. Meer het rustige type? De mat is uitermate geschikt voor alle yogavormen en pilates – floatfit Yoga. Tip: draag geen bikini of badpak bij aquaphysical, dat gaat niet helemaal lekker samen (denk aan halve blote billen, gênant dus). Draag gewoon een simpel gymsetje (broekje, topje) dat nat mag worden.

Lees ook:  Planken op een heel nieuw level

Nieuwe zomerhit: aquaphysical - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Proberen? Sinds februari kun je een klas volgen in Zwembad de Peppel in Ede, de enige nog in Nederland!

2 comments on “Nieuwe zomerhit: aquaphysical

  1. Wow dit lijkt mij geweldig!

  2. @sanne, je neemt echt de woorden uit mijn mond. Dit heb ik nog nooit gezien, ik doe zelf stand up paddling. Maar dit moet ik echt deze zomer een keer gedaan hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *