Magnum Photos - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Magnum Photos 70 jaar

Decisive Moment van Hiroji Kubota

Volgend jaar is het alweer zeventig jaar geleden dat, het fotoagentschap Henri Cartier-Bresson, Robert Capa, David Seymour en George Rodger, de koppen bij elkaar staken en Magnum oprichten. Voor wie Magnum niet kent: Magnum Photos is een een coöperatieve vereniging van fotografen. Magnum zetelt in New York, Parijs, Londen en Tokio. Via deze vier bureaus en een netwerk van agenten levert Magnum foto’s aan pers, uitgeverijen, adverteerders, televisie, musea etcetera, etcetera… Om toe te treden tot Magnum moet je als fotograaf een hele procedure doorlopen. Allereerst moet je genomineerd worden, na twee jaar wordt je dan hopelijk geassocieerd en tot slot – weer twee jaar later – kan een volwaardig lidmaatschap verkregen worden. Kortom, om bij Magnum te mogen horen moet je wel wat in huis hebben.

In aanloop naar de verjaardag duikt Magnum de geschiedenis in met een onlineverkoop van eigen werk. Aan de verkoop hebben ze een leuk themaatje gehangen: The Decisive Moment (het beslissende moment). Een redelijk elementair onderdeel van het fotograaf zijn. Alle fotografen van Magnum kregen de vraag zelf een beeld te selecteren uit hun archief en om na te denken over hoe het fotografisch concept van het ‘beslissende moment’ hun werk beïnvloedt. In een persoonlijke tekst verantwoorden de fotografen hun keuze.

Om een archiefstuk in handen te krijgen, welke allemaal gesigneerd zijn door de fotograaf en zo’n 100 dollar of rond de 88 euro kosten, ben je helaas wel net te laat. Maar niet getreurd, er zullen nog vaker ‘Magnum-momenten’ aankomend jaar. En natuurlijk kan je ook “gewoon” werk aankopen in de online shop, maar daarvoor moet je wel behoorlijk diep in de buidel tasten…

Lees ook:  Overal pixels
Magnum Photos - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog
Decisive Moment van Eve Arnold
Magnum Photos - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog
Decisive Moment van Michael Christopher Brown

Zelf aan de slag met fotografie en bewerking? Je kan online vaak eenvoudig allerlei photoshop tutorials volgen. Lees hier meer.

1 comment on “Magnum Photos 70 jaar

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *