Festival Mundial - Daily Cappuccino - LIfestyle Blog

Het leven vieren op Festival Mundial

Fotografie (links boven: Gert-Jan Kusters Photography, links onder: Frans Schneider)

Het is zondag 26 juni als ik in de trein zit naar Tilburg en de grijze wolken mij tegemoet komen. Met code geel voorspelt op het nieuws, doen we net of er niks aan de hand is. Eenmaal aangekomen op het terrein kan het feest beginnen. Spoorzone Tilburg, de plek waar het festival plaats vindt, lijkt een oneindig groot terrein waar je je zeker een heel weekend kan vermaken. Tientallen eetkraampjes met wereldse gerechten, waar je ook maar kijkt een podium of speelplaats voor de kids, een overdekte Feel Good Market vol ambachtelijke producten, een Urban Farm Market met biologische stands en.. weinig afval. Festival Mundial is namelijk een groen festival. Ze streven ernaar om een schoon en zoveel mogelijk afvalvrij festival te zijn. Op het festival vindt je daardoor overal bordjes met afvalweetjes en heb je de mogelijkheid om je afval te scheiden.

Festival Mundial - Daily Cappuccino - LIfestyle Blog

Het is al heel gauw duidelijk dat de grootste groep festivalgangers hier komt voor één ding, de sfeer. Er hangt een enorme relaxte vibe op het festival, waar iedereen elkaar accepteert, open staat voor elkaar, de verschillende culturen en uiteenlopende leeftijden. Ze hebben zelfs rekening gehouden met de jongste festivalgangers. Hele klimtoestellen zijn er opgebouwd, waar de ouders hun kinderen gerust de hele dag kunnen laten klimmen, klauteren en spelen. De programmering zit vol wereldmuziek maar vooral feest muziek. Het maakt niet uit welk podium je staat, er wordt gedanst. Het leven wordt hier gevierd. Dat hebben de weergoden gehoord en dat zorgt ervoor dat de regenjassen in de tas kunnen blijven en de zon zich gewoon de hele dag laat zien. Precies wat dit festival nodig heeft!

Lees ook:  Win Pinkpop tickets!

Festival Mundial - Daily Cappuccino - LIfestyle Blog

Muziek, gezelligheid en… eten. Het maakt niet uit bij welke stand of foodtruck je je eten haalt. Het is allemaal met even veel liefde en ambacht bereidt. De appels worden ter plekke geschild, waar ze daarna oven verse en overheerlijke appeltaartjes maken. En de ballen van de Vegaballen stand worden vers gerold voordat ze de frituur in gaan. En dat is te proeven. Vers, kwalitatief en wereldse gerechten op Festival Mundial.

Festival Mundial - Daily Cappuccino - LIfestyle Blog

Het hele festival zit vol verrassingen, overal is wel wat te doen of te beleven. Er is een geplande verrassing voor de mensen met een early-bird ticket. Zij krijgen bij hun kaartje een extra bandje waar ze toegang krijgen voor een verrassingsconcert. Om half vier verzameld iedereen zich bij de Smederijtuin. Vanuit daar worden we naar de geheime locatie gebracht om naar een nog onbekende act te gaan kijken. In mijn hoofd gaat het een heel intiem speciaal concert worden, maar in plaats daarvan liepen we uiteindelijk met honderden mensen naar een fabriekshal waar we allemaal plaats moeten nemen op de grond.

Festival Mundial - Daily Cappuccino - LIfestyle Blog
Verrassingsoptreden van Selah Sue – foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie

Na lang wachten komt uiteindelijk Selah Sue op. De geweldige zangeres uit België die een akoestisch optreden verzorgt met een pianist en haar gitaar. Uiteindelijk was dat het wachten waard, maar dat vond niet iedereen. Tijdens het eerste nummer vond toch een beetje ‘The Dutch Disease’ plaats. Mensen konden hun mond niet houden om even vijftien minuten naar Selah Sue te luisteren. Voor mij, zat een vrouw ‘Belgische zangeres’ te googelen, om erachter te komen wie daar op het podium stond te zingen. Het was uiteindelijk iets minder romantisch dan ik had verwacht maar dat maakt het concert van Selah Sue er niet minder op.

Lees ook:  Proeven en pilsen tijdens de BrabantNacht

Typhoon vatte het festival mooi samen tijdens zijn concert op zondagavond: ‘Wij delen hetzelfde bloed, wij delen hetzelfde lichaam. Laten we onze verschillen vieren. Lobi Da Basi.’

Festival Mundial - Daily Cappuccino - LIfestyle Blog

1 comment on “Het leven vieren op Festival Mundial

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *