parley adidas - daily cappuccino - lifestyle blog

Hardloopschoenen van gerecycled oceaan-plastic

Nieuws waar wij van houden: Adidas en Parley hebben samen een collectie hardloopschoenen op de markt gebracht waarbij bijna volledig gebruik is gemaakt van gerecycled plastic dat is ‘terug gewonnen’ uit de oceaan (oftewel plastic afval dat uit de oceanen is geplukt). Parley, voluit Parley for the Oceans, is een initiatief waarbij men mensen bewust wil maken van onze oceanen en samenwerkt aan projecten die een einde aan de vervuiling van de oceanen moeten maken.

parley adidas - daily cappuccino - lifestyle blog

De bijzondere limited edition, slechts 50 paar schoenen zijn verkrijgbaar, werd heel toepasselijk op 8 juni gelanceerd. De dag dat het ook ‘World Oceans Day’ was. Nog een belangrijk detail… de schoenen zijn niet te koop, maar moet je verdienen door deel te nemen aan een Instagram-competitie. Als je overtuigend kan laten zien in een video-boodschap hoe men het gebruik van single-use plastic kan terugdringen, dan maak je kans op 1 van de 50 oceaan-vriendelijke paren!

Lees ook:  Polar Ignite, je ideale trainingsmaatje
Categories Sport & Outdoor

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

2 comments on “Hardloopschoenen van gerecycled oceaan-plastic

  1. Wow wat een goed initiatief! En ze zien er ook nog eens mooi uit! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *