Fair Trade Original koffiecups

Fair Trade Original heeft al een flink assortiment eerlijke en vaak ook biologische producten op de markt. Ook koffie. De koffiecups voor in de bekende (N)espresso-machines ontbraken echter nog. Tot voor kort. Inmiddels zijn er drie varianten espresso-capsules te krijgen.

De espressocups hebben geen bijzondere namen meegekregen: Dark roast, Medium Roast en Espresso Lungo. Wel zo overzichtelijk. En naast eerlijk zijn deze koffies biologisch gemaakt. Boeren die biologisch produceren, hebben een vooruitziende blik. In een vroeg stadium investeren ze al in het planten van schaduwbomen, een composthoop maken en onkruid wieden – werk, dat zich pas later terugbetaalt. Op die manier wordt echter de bodem gespaard en zijn er nog jarenlang voldoende voedingsstoffen om natuurlijk te blijven produceren. Fair Trade Original is nog niet met het hele assortiment over, maar zet wel goede stappen op dit gebied. En deze koffiecups bevatten dus wel biologische espresso.

Voor de smaaktest schakelden we weer de TestHut in. Hierin kwam de Dark Roast als beste uit de bus. De 100% arabica en robuuste bonen vormen hierin de beste melange. De beloofde hinten van chocolade bleven helaas wat uit, maar die eten we er dan wel los bij. Al met al een aardige espresso die je prima kunt serveren. Zie hieronder de video en lees het testverslag op TestHut.

News-flash! Mogelijk heb je de review-video’s al opgemerkt in de nieuwe video-stream op de site. Daily Cappuccino gaat nauwer samenwerken met TestHut en binnenkort zal ook onze hoofdredacteur Imke Walenberg als gasttester optreden in enkele video’s.

Lees ook:  Travel light

0 comments on “Fair Trade Original koffiecups

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *