Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Matt Sleeps - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Chillen met Matt

Het kopen van een nieuw matras wordt bijna nooit gezien als een leuke ervaring. Eerder frustrerend en tijdsintensief. Na het bezoeken van talloze beddenzaken, gesprekken met (vervelende, opdringerige) verkopers en na een korte matrastest, eindigen de meesten van ons dan ook vaak met een duurder matras dan in eerste instantie de bedoeling was.

De nieuwe Nederlandse startup Matt Sleeps wil hierin verandering brengen. Hun concept? Met slechts ėėn perfect matras, een 100 dagen gratis testperiode en een prijs die minder dan de helft is van de reguliere kwaliteitsmatrassen wil Matt Sleeps het aankopen van een matras weer leuk maken.

Design
De eerste stap in de herdefiniëring was het design. Het uitgangspunt was één perfect matras wat voor iedereen lekker ligt. Want “een hoeveelheid aan keuzes leidt alleen maar tot keuzestress”. Omdat er slechts één keuze is, hebben ze wel onder andere met de TU Delft en proefpersonen 15 maanden geïnvesteerd in testen en onderzoek.

Prijs
Maar de grootste uitdaging was toch wel de prijs. Een matras is immers een belangrijke aankoop waar we 1/3 van ons leven (!) op doorbrengen. Door de overbodige tussenschakels zoals de distributeur, de winkels en de verkopers weg te laten kon de prijs laag worden gehouden. Matt Sleeps is er hierdoor in geslaagd om het hoge kwaliteit matras voor minder dan de helft van de winkelprijs aan te bieden.

Distributie
Met behulp van een compressie techniek wordt de Matt matras in een compacte doos bezorgd. Hiermee bespaart het bedrijf ruim 200% op het ruimtebeslag waardoor je vaak de volgende dag (dat wil zeggen in de 4 grote steden) je matras thuisbezorgd krijgt.

Het Matt matras is beschikbaar in 6 maten met prijzen vanaf 350 euro en te bestellen via www.mattsleeps.com.

Matt Sleeps - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Matt Sleeps - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Toch even proberen?
Ondanks dat Matt niet werkt met een netwerk van showrooms, is het matras wel te testen in de nieuwe Supperclub. Een hippe club in Amsterdam die vrij toegankelijk is en waar alle 30 aanwezige matrassen over het Matt-label beschikken. Ook is de komende maanden het matras te testen in een kantoor bij WeWork, die voor deze gelegenheid is opgebouwd tot een slaapkamer: WeWork, Weesperstraat 61, Amsterdam.

Categories Living

Na een snelle start als model, koos ik na mijn middelbare school toch voor het studentenleven. Mijn interesse voor mode was echter al flink aangewakkerd en niet meer te temperen.Tijdens mijn studie (Middeleeuwse Literatuur, mijn andere grote passie) bleef ik dan ook actief bezig met mode en lifestyle. Om studie en mode nog beter te combineren, bracht ik een deel van mijn studie door aan de universiteit van modestad Milaan. Voor een Amerikaans mode website publiceerde ik wekelijks modenieuws en werd ik gevraagd 'street fashion' te fotograferen voor o.a. Cosmopolitan Hong Kong.Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag bij een pr-bureau en een crossmediaal bureau om vervolgens toch de keuze voor mijzelf te maken in de vorm van Stijlmeisje. Als Stijlmeisje ben ik actief als styliste en fashion blogger. Daarnaast ben ik natuurlijk actief als editor-in-chief/founder van Daily Cappuccino.

0 comments on “Chillen met Matt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *