Matt Sleeps - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Chillen met Matt

Het kopen van een nieuw matras wordt bijna nooit gezien als een leuke ervaring. Eerder frustrerend en tijdsintensief. Na het bezoeken van talloze beddenzaken, gesprekken met (vervelende, opdringerige) verkopers en na een korte matrastest, eindigen de meesten van ons dan ook vaak met een duurder matras dan in eerste instantie de bedoeling was.

De nieuwe Nederlandse startup Matt Sleeps wil hierin verandering brengen. Hun concept? Met slechts ėėn perfect matras, een 100 dagen gratis testperiode en een prijs die minder dan de helft is van de reguliere kwaliteitsmatrassen wil Matt Sleeps het aankopen van een matras weer leuk maken.

Design
De eerste stap in de herdefiniëring was het design. Het uitgangspunt was één perfect matras wat voor iedereen lekker ligt. Want “een hoeveelheid aan keuzes leidt alleen maar tot keuzestress”. Omdat er slechts één keuze is, hebben ze wel onder andere met de TU Delft en proefpersonen 15 maanden geïnvesteerd in testen en onderzoek.

Prijs
Maar de grootste uitdaging was toch wel de prijs. Een matras is immers een belangrijke aankoop waar we 1/3 van ons leven (!) op doorbrengen. Door de overbodige tussenschakels zoals de distributeur, de winkels en de verkopers weg te laten kon de prijs laag worden gehouden. Matt Sleeps is er hierdoor in geslaagd om het hoge kwaliteit matras voor minder dan de helft van de winkelprijs aan te bieden.

Distributie
Met behulp van een compressie techniek wordt de Matt matras in een compacte doos bezorgd. Hiermee bespaart het bedrijf ruim 200% op het ruimtebeslag waardoor je vaak de volgende dag (dat wil zeggen in de 4 grote steden) je matras thuisbezorgd krijgt.

Lees ook:  Travel: designstad Eindhoven

Het Matt matras is beschikbaar in 6 maten met prijzen vanaf 350 euro en te bestellen via www.mattsleeps.com.

Matt Sleeps - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Matt Sleeps - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Toch even proberen?
Ondanks dat Matt niet werkt met een netwerk van showrooms, is het matras wel te testen in de nieuwe Supperclub. Een hippe club in Amsterdam die vrij toegankelijk is en waar alle 30 aanwezige matrassen over het Matt-label beschikken. Ook is de komende maanden het matras te testen in een kantoor bij WeWork, die voor deze gelegenheid is opgebouwd tot een slaapkamer: WeWork, Weesperstraat 61, Amsterdam.

Categories Interior

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “Chillen met Matt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *