De Nationale Opera - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Het beste operagezelschap ter wereld viert feest

Wie een voorstelling wil bijwonen van het beste operagezelschap ter wereld hoeft niet ver te reizen. Dat bevindt zich namelijk ‘gewoon’ in Amsterdam. Eerder dit jaar kreeg De Nationale Opera tijdens de International Opera Awards (de Oscars van de operawereld) de titel Opera Company of the Year 2016. Mooi cadeau voor het jubilerende, want vijftig jaar oude, operahuis.

De Nationale Opera sluit zijn jubileumseizoen af met twee concerten van de Nederlandse sopraan Eva-Maria Westbroek, onder begeleiding van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Westbroek is een van de succesvolste operazangers van dit moment. Ze is een graag geziene gast in alle belangrijke operahuizen ter wereld.

De Nationale Opera - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog
Eva-Maria Westbroek tijdens het Opera Gala. Foto: Hans van den Bogaard.

Tijdens het jubileumconcert vertolkt de operazangeres onder meer het afscheid van Didon uit Les Troyens van Hector Berlioz. De koningin van Carthago belandt op de brandstapel en berooft zichzelf van het leven met een zwaard.

Ook laat Westbroek het slotlied uit de opera Salome van Richard Strauss horen. In deze aria weet de stiefdochter van koning Herodes triomfantelijk te vertellen dat zij eindelijk de mond van Johannes de Doper heeft gekust nadat zij zijn hoofd als beloning voor haar dans van de zeven sluiers had geëist. Haar leven is met deze kus volbracht.

Misschien niet heel vrolijke onderwerpen voor een jubileumconcert, maar in de uitvoering van het beste operagezelschap ter wereld wordt het vast mooi.

De jubileumconcerten van De Nationale Opera vinden plaats op woensdag 29 juni en vrijdag 1 juli in de Nationale Opera & Ballet in Amsterdam. Beide voorstellingen beginnen om 20 uur.

De Nationale Opera - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog
Nationale Opera & Ballet. Foto: Luuk Kramer.
De Nationale Opera - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog
Rotterdams Philharmonisch Orkest en Yannick Nézet-Séguin. Foto: Hans van der Woerd.
Lees ook:  7 x must see films en series van dit voorjaar

1 comment on “Het beste operagezelschap ter wereld viert feest

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *