Centraal Museum Utrecht - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Vernieuwd Centraal Museum is veel minder een doolhof

Het Centraal Museum in Utrecht is weer open! Niet dat het ooit helemaal dicht was, maar in de afgelopen drie jaar is er veel getimmerd aan het gebouw. Het was namelijk nogal een doolhof. Nu veel minder.

De verbouwing begon in 2013 en vond plaats in fases, zodat het museum open kon blijven. Vorig jaar verschoof de ingang naar de straatzijde, een locatie die een stuk logischer is dan om de hoek, waar ze eerst zat. De oude entree biedt nu toegang tot het café.

Wie het museum binnenloopt, ziet links de winkel, gevestigd in een 500 jaar oude kapel. De architectuur herinnert nog steeds aan de voormalige religieuze functie. Hier koop je een kaartje, waarna de reis door de Wereld van Utrecht kan beginnen. Want zo heet de nieuwe vaste opstelling.

Centraal Museum Utrecht - Daily Cappuccino - Lifestyle BlogCentraal Museum Utrecht - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Onderverdeeld in zestien thema’s toont het museum hoogtepunten uit zijn collecties moderne, oude en toegepaste kunst, stadsgeschiedenis, mode en kostuums. De gemeenschappelijke noemer is steeds Utrecht. Er komen werken van Utrechtse kunstenaars voorbij, maar ook stukken die op een andere manier iets met de Domstad te maken hebben. Een maquette van de Domtoren mag natuurlijk niet ontbreken. Ook leuk is een vierdelig panorama van Utrecht, gefotografeerd vanaf diezelfde toren.

Centraal Museum Utrecht - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Centraal Museum Utrecht - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

De looproute is enorm verbeterd, mede dankzij een glazen loopbrug die twee delen met elkaar verbindt. De route komt op elke bovenverdieping weer uit op een vide, met uitkijk op het entreegebied eronder. Verdwalen is hierdoor een stuk lastiger geworden. Weinig bezoekers zullen zich nog afvragen of ze alles wel hebben gezien.

Centraal Museum Utrecht - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Als je toch in de buurt bent, bezoek dan ook eens het Nijntje Museum, aan de overkant. Als onderdeel van het Centraal Museum kreeg ook dat een flinke opfrisbeurt. Het huis van Nijntje is vooral bedoeld voor de allerkleinsten, maar is ook voor volwassen kinderen leuk.

Centraal Museum Utrecht - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

1 comment on “Vernieuwd Centraal Museum is veel minder een doolhof

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *