Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
zalm sneakers - daily cappuccino - lifestyle blog

Sneakers gemaakt van zalm

Schoenen gemaakt van zalmhuid… Klinkt raar, maar het bestaat zeker en is ook nog eens hartstikke milieuvriendelijk en duurzaam. Zalmhuid blijkt namelijk een perfect natuurlijk materiaal voor de productie van schoenen. Het is 10 keer sterker dan leer en veel minder grof, waardoor schoenen veel lichter zijn. Daarnaast is de structuur heel bijzonder. Dat begreep het Deense sneakermerk WODEN ook meer dan goed en ontwikkelde de North Sea collectie; sneakers gemaakt van de huid van zalm.

Aan deze collectie is wel een lange periode van ontwikkeling vooraf gegaan. Het gebruik van zalmleder voor schoenen is namelijk helemaal nieuw in de wereld. Zalmleder is meestal een afvalproduct en slechts één procent van de huid van alle gevangen zalm wordt gerecycled, de rest wordt weggegooid.

WODEN heeft een klein, door een familie gerunde leerlooierij in IJsland gevonden voor productie van de zalmhuiden. Deze leerlooierij ligt direct aan de kust (weinig elektriciteit) waardoor ze gebruik maken van een natuurlijke warmtebron om de huiden in te koken en van windenergie voor de rest van de productie.
De North Sea collectie verschijnt in de kleuren naturel (de natuurlijke kleur van de zalmhuid), zwart en (zee)blauw. Wil je een eigen paar zalm-sneakers aan je voeten hebben? De prijs is € 199,95,- per paar. Niet super goedkoop, maar je voelt je zeker als een vis in het water met deze schoenen aan!

Categories Style

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

2 comments on “Sneakers gemaakt van zalm

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *