Reisgids voor Drenthe

Staat de provincie Drenthe op jouw travel bucket list? Waarschijnlijk niet. Het is niet de meest voor de hand liggende regio, maar ten onrechte! Daily Cappuccino bracht er onlangs een week door en was aangenaam verrast door het afwisselende landschap en de veelzijdige steden en dorpen. Uitgeverij mo’media, bekend van de 100% reisgidsen, dacht hier hetzelfde over en heeft een heuse reisgids voor de provincie gemaakt.

De 100%-gidsen zijn vooral voor steden wereldwijd beschikbaar, maar naast Drenthe werd eerder al provincie Groningen vereerd. Kenmerkend voor de stedengidsen zijn de uitklapbare kaarten per wijk. Erg praktisch in het gebruik. Die ontbreken in deze editie, want het is uiteraard lastig een provincie op te delen in wijken. Dat is wel even wennen als je een fervent gebruiker bent van de 100%-gidsen. Daarentegen zijn de tips van vergelijkbaar niveau: de highlights ontbreken niet, maar ook de plekjes van de gebaande toeristische paden worden vermeld. Dus ja, de hunnebedden staan erin (en terecht!), maar ook hele leuke winkeltjes en eettentjes die je niet zomaar zelf zou vinden.

Initiatiefnemer van deze gids is Het Drentse Landschap. Deze stichting zet zich in voor de bescherming van de natuur en het erfgoed in Drenthe. De stichting heeft de zorg over ruim 8.500 hectare natuur, 270 gebouwen, 22 hunebedden en vele archeologische objecten. Om de donateurs te bedanken voor hun steun aan de stichting heeft ze deze gids laten maken. Je krijgt hem dan ook als je donateur wordt, en hij is uiteraard ook los verkrijgbaar.

Naast highlights van de provincie, zoals het Veenpark, Dwingelderland en Herinneringscentrum Kamp Westerbork, vind je in de gids veel leuke adressen om te eten en te drinken, te shoppen en te overnachten. De reisgids bevat een uitneembare autokaart op A2-formaat en losse routekaarten door stad en natuur. Daarnaast vind je in elk hoofdstuk een autoroute met daarop de tips, en is er een gratis bijbehorende app.

Lees ook:  In deze steden moet je zijn voor de architectuur!

reisgids drenthe

0 comments on “Reisgids voor Drenthe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *