VW bus travel - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Mooie campers: de VW is weer helemaal terug

Lange tijd leek het alsof de camper, dat lelijke bakbeest waar je meestal twee ouderen op klapstoeltjes voor ziet zitten, nooit van zijn stoffige imago af zou komen. Gelukkig zijn nu de welbekende Volkswagencampers en –bussen weer bezig aan een opmars. Want zeg nou zelf: comfortabeler kamperen bestaat niet. Je hoeft geen tent op te zetten, niets in- en uit te pakken en ook je fiets en surfplank kunnen zo mee als je een passende trekhaak uitzoekt (die voor de VW vind je bijvoorbeeld hier).

Beeldrechten: Flickr vw camper 2 michael marston CC BY 2.0 Bepaalde rechten voorbehouden

De trend werd voor het eerst zichtbaar op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs afgelopen herfst, waar op de minicamper camping opvallend veel Volkswagens stonden. “Eerst waren de bekende VW-busjes hip, maar nu beginnen mensen ze ook echt aan te schaffen”, zei Carinha Uytterhoeven van de jaarbeurs tegen de Telegraaf Reiskrant. Nu de zomer in aantocht is, komt de verkoop echt goed op gang.

Zelfs elektrobusjes in aantocht

VW-busjes zijn te koop bij de grote handelaren in campers. Vaak gaat het daarbij om de wat nieuwere Volkswagen T5, die alle gemakken van een Volkswagen heeft, maar – eerlijk is eerlijk – niet helemaal aan ons romantische beeld van een hippie-roadtrip voldoet. Wie een ouder model wil kan op tweedehands autosites zoals Autoscout, Marktplaats of www.campers.nl terecht. Vind je je oude VW-busje niet chic genoeg? Geen probleem, met behulp van car-wrapping ziet hij er zó weer uit als nieuw. Het voordeel van de wrapping-folie is dat je het er, anders dan bij lak, ook weer makkelijk af kunt halen.

Lees ook:  Jacob Bike

Een probleem is natuurlijk dat de VW-bussen, tegen de back to nature-trend in, helemaal niet milieuvriendelijk zijn. Ook daar komt misschien een oplossing voor; er zijn geruchten dat Volkswagen in 2017 een elektrische bus op de markt zal brengen. De bus zal een mooi retro uiterlijk krijgen dat is geïnspireerd op de Volkswagen T2, maar vanbinnen van de nieuwste technologie is voorzien.

Huren is ook een optie

Wie geen VW-bus wil of kan kopen, kan er ook eentje huren. Vorig jaar schreven we al eens over verhuurbedrijf WeDubYou; nu hebben we ook Avontuur verhuur ontdekt.

Categories Travel Wheels

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “Mooie campers: de VW is weer helemaal terug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *