mokomono cycles - daily cappuccino - lifestyle blog

Mokumono Cycles: fietsen van Hollandsche bodem

De tweelingbroers Bob en Tom Schiller zijn van mening dat Nederlanders prima in staat zouden moeten zijn de beste fietsen ter wereld te bouwen. Maar de waarheid is (tot nu toe) anders. Alle grote Nederlandse fietsmerken hebben namelijk hun productie verplaatst naar lage loon landen, voornamelijk in Zuidoost Azië. Met Mokumono Cycles willen Bob en Tom de fiets productie terug halen naar Nederland.

Hoe ze dat willen doen? Door een verandering in de productie van het fietsframe. De productie van een traditioneel fiets frame is al eeuwen hetzelfde: ronden buizen worden met de hand aan elkaar gelast. Om die arbeidsintensieve reden is de productie van de Nederlandse fiets naar lage lonen landen verplaatst. Om de fiets productie terug te halen naar Nederland, heeft Mokumono een productieproces ontwikkeld dat zich gemakkelijk laat automatiseren. Geïnspireerd door de auto industrie worden de fietsframes gemaakt van twee platen aluminium die in een vorm worden geperst en vervolgens met lasers aan elkaar worden gelast.

mokomono cycles - daily cappuccino - lifestyle blog

Daarnaast kiest Mokumono voor onderdelen van een hoge kwaliteit: zo heeft de fiets een Gates-snaaraandrijvingssysteem, een Brooks Cambium zadel en Shimano hydraulische schijfremmen. Die onderdelen zijn geselecteerd op hun lage onderhoudsbehoefte, lange levensduur en comfort.

Mokumono zal te krijgen zijn vanaf €1150,- Euro en in twee verschillende specificaties: een versie met één versnelling en een versie met acht versnellingen met een interne versnellingsnaaf. Om de fiets in productie te kunnen nemen zijn de broers een crowdfund campagne gestart op Kickstarter. De campagne loopt nog 3 dagen, dus met een vliegende vaart naar hun Kickstarter-pagina en steunen maar!

Lees ook:  Flexibele boekenplank

mokomono cycles - daily cappuccino - lifestyle blog

Pictures by Adriaan de Groot ©

Categories Design Wheels

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

1 comment on “Mokumono Cycles: fietsen van Hollandsche bodem

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *