Food travel - Daily Cappuccino - Liifestyle Blog

De favoriete food-vakantiebestemmingen van Nederlanders

Lekker eten en vakantie zijn toch wel twee dingen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn… Niet vreemd dan ook dat 1 op de 3 Nederlandse vóór vertrek onderzoekt waar hij/zij op de vakantiebestemming lekker kan eten. En meer dan de helft van de Nederlanders (59 %) geeft zelfs aan dat deze zoektocht van invloed is op de uiteindelijke keuze van bestemming. Online reisbureau Expedia deed onderzoek naar de invloed van eten op het kiezen van een reisbestemming en dat leverde een heel aantal grappige ‘travel-food’ facts & figures op. De leukste zetten we hier voor je op een rijtje.

Nederlanders blijken bijvoorbeeld voor hun gastronomische avonturen de meeste interesse te hebben om af te reizen naar Rome (46 %), Parijs (32 %) en Madrid (28 %). In Moskou, Bombay en Cornwall kan je beter niet zijn, aldus de Nederlanders. Grappig is dat, andersom, Amsterdam geen culinaire bestemming is in de ogen van de Europese toerist. En dat terwijl er juiste heel veel op culinair gebied te beleven is onze hoofdstad (denk alleen al aan alle food-events die er zijn elk jaar).

Food travel - Daily Cappuccino - Liifestyle Blog

Een resultaat waar wij zelf wel erg blij van werden is dat Nederlandse vakantiegangers ten opzichte van andere Europese reizigers avontuurlijk(er) zijn op culinair gebied. 37 % geeft bijvoorbeeld aan een voorkeur te hebben voor lokale restaurants en niet vanzelfsprekend te gaan voor de populaire, bekende toeristenrestaurants. Bovendien heeft meer dan twee derde van de Nederlandse reizigers lokale gerechten, die ze nog niet kenden, op vakantie geprobeerd. Dit in tegenstelling tot de Britten (56 procent)….

Lees ook:  5 x in deze hotels wil jij wel wakker worden

Food travel - Daily Cappuccino - Liifestyle Blog Food travel - Daily Cappuccino - Liifestyle Blog

En dan de fooien. Iets wat toch altijd een hekel punt blijft, vooral wat betreft Nederlanders. Maar wat blijkt: reizigers zijn op vakantie vrijgeviger dan thuis. Ongeveer een kwart blijkt op de vakantiebestemming zelfs guller in het geven van fooien!

Europa op een bord
Nog meer weten over food X travel? Expedia geeft in samenwerking met twaalf Europese foodbloggers via ‘Europa op een bord’ verschillende verborgen culinaire hotspots van Europa prijs. Goede manier om alvast in een verrukkelijke zomervakantie-sfeer te komen….

Categories Travel

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “De favoriete food-vakantiebestemmingen van Nederlanders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *