Dag strandlaken, hallo hippe hamamdoek

Het is geen geheim dat onze redactie graag op reis is, gaat of wegdroomt. Zulke reislustige types zijn ook altijd geïnteresseerd in de fijnste travel gadgets en reisbenodigdheden. Zo tipten we onlangs nog de stress-vrije koffer en originele reisgidsen, en vorig jaar schreef ik al over de heerlijke handdoeken en beachbedcovers van Ibicover. Nu zijn er maar liefst 20 nieuwe designs voor deze travel essentials.

Als je gaat reizen, is het altijd weer een uitdaging om zo licht mogelijk in te pakken. Een van de dingen waar stiekem toch aardig wat gewicht in zit, zijn strandlakens. De zachte Ibicover handdoeken en beachbedcovers zijn lekker licht en op te vouwen tot een klein pakketje. Ik heb er vorig jaar tijdens mijn maand op Fuerteventura veel plezier van gehad. En nu we dit jaar weer voor een maand vertrokken, belandden ze wederom in mijn koffer.

Ibicover hamamdoeken

Wat maakt de hamamdoeken zo fijn? Een strandlaken gebruik je, juist, als strandlaken. De Ibicover handdoeken gingen werkelijk overal mee naartoe: je propt ze gemakkelijk in je tas en ze dienden ook uitstekend als picknickkleed of omslagdoek.

De toffe nieuwe designs maken van een nuttig product ook een hebberigmakend item. Zeg nou zelf, zo’n ikat of tattoo print is toch veel leuker dan een saaie standhanddoek..? Waar de collectie eerst vooral vrouwen aansprak, zijn er nu ook hamamdoeken en covers voor kids en heren.

ibicover-2016-01-L01-T ibicover-2016-01-M01-T ibicover-2016-01-G03-T

Extra leuk is dat de hamamdoeken en beachbedcovers handgemaakt en dus uniek zijn. De designs worden niet geprint, maar geweven, in een kleine weverij in Turkije. Van de touwtjes aan de handdoeken tot het verven van de katoen, Ibicover weet hoe en door wie het gemaakt wordt.

Lees ook:  Nooit meer stress als je vlucht vertraagd, overboekt of geannuleerd is!

 

 

1 comment on “Dag strandlaken, hallo hippe hamamdoek

  1. Wat een leuk stukje over de hamamdoek ! éénmaal aan de hamamdoek of kikoy (kikoy is een prachtig kleurrijk keniaans doek met aan de andere zijde luxe badstof) nooit meer een gewoon strandlaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *