Bierbrood - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Bier X Brood = Bierbrood

Het is geen geheim dat wij van bier houden; een heerlijk (speciaal) biertje daar kan je ons op de redactie wel voor porren. Enthousiast worden we dan ook van toffe bier-initiatieven. Zoals laatst de samenwerking tussen Jameson Whiskey en Oedipus. En nu is daar het Zuid-Afrikaanse bierbrood van Dapeppa…

In Zuid-Afrika is dit brood heel bekend. Daar kwam Dennis van Rijen, de koekenbakker* van Dapeppa achter toen hij zelf een reis naar Zuid-Afrika maakte. Het bierbrood wat hij vervolgens hier ontwikkelde kan je helemaal zelf, thuis bakken (een bakvorm wordt ook meegeleverd). Het enige wat je hoeft te doen, is een blikje of flesje van je eigen favoriete biertje toe te voegen en de mix is compleet. Je kan dus een gewoon pilsje, dubbel bockbier of Triple Trappisten toeveogen, het kan allemaal. Daardoor smaakt elk brood anders.

Bierbrood - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

In eerste instantie komen er drie smaken op de mark: cheese/onion, garlic/herbs en spicy bruschetta. En omdat bier over het algemeen nu eenmaal vooral mannen aanspreekt, is dit in de stoere verpakking terug te zien. Een pak bierbrood gaat ongeveer € 5,95 kosten. Op de site www.dapeppa.nl kan je zien waar je dit stoere borrelbrood kan kopen.

Bierbrood - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

* Dapeppa is met name bekend van hun koekjes.

Lees ook:  Koffiebier
Categories Food

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

2 comments on “Bier X Brood = Bierbrood

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *