10 x hotspots langs de Amsterdamse grachten - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

10 X Hotspots langs de Amsterdamse grachten

Illustratie: Sella Molenaar

De lentezonnestralen komen langzaam maar zeker steeds meer door de wolken heen gesijpeld en dat betekent dat bootliefhebbers zich in Amsterdam ook weer richting de grachten begeven. Niets fijner dan vanaf het water te genieten van al het moois dat onze hoofdstad te bieden heeft. Maar waar kun je voor de koudste biertjes, lekkerste pizza’s en het terras met de langste zonuren nu het best aanmeren? Daarom hierbij de 10 leukste aanmeerplekken van Amsterdam.

1) Amstelhaven
Het grootste vlonderterras van Amsterdam vind je bij restaurant Amstelhaven. Plof hier na een dagje varen samen met je vrienden neer op één van de luie zitkussens. En good to konow: hier blijft in de zomer het zonnetje het langst hangen, dus zorg dat je op tijd een plekje hebt!

Mauritskade 1
Website: www.amstelhaven.nl

2) Edel Amsterdam
Niet alleen dankzij het gezellige terras aan het water wil je hier aanmeren, maar ook de kaart, die elke maand verandert, maakt een bezoek aan restaurant Edel Amsterdam zeker de moeite waard.

Postjesweg 1
Website: www.edelamsterdam.nl

3) Bierkoerier
Natuurlijk blijft de schipper nuchter, maar de rest kan prima een biertje nuttigen! Niets vervelender dan een rondje door de grachten met enkel en alleen lauw bier aan boord. De oplossing: de bierkoerier. Spreek een punt en tijdstip af en ze bezorgen je de goudgele rakkers tot in de boot. Ideaal!

Website: www.biernet.nl

4) Riva
Bij restaurant Riva kun je terecht voor een heerlijke lunch, borrel of diner, en belangrijk; het is mogelijk om met de boot aan te meren. Niet onbelangrijk is daarnaast dat het uitzicht ook erg de moeite waard is.

Lees ook:  OP DE KOFFIE bij Too Good To Go [VIDEO]

Amstelboulevard 1
Website: www.caferestaurantriva.nl

5) Café de Ceuvel
Voor alle levensgenieters is er Café de Ceuvel, een fijn en biologisch café aan het water verstopt in Amsterdam Noord. Het terras heeft verschillende leuke plekjes waar je neer kunt strijken. Zo kan je eten in oude bootjes op de kade, maar ook vanuit een hangmat of op de schommel.

Korte Papaverweg 4
Website: www.cafedeceuvel.nl

6) San Marco
Heb je trek in iets lekkers maar geen zin om van boord te gaan? Bij pizzeria San Marco komen de dampende pizza’s zó, via een speciaal doorgeefluik, bij jou aan boord.

Amstelkade 148 A
Website: www.pizzeria-san-marco.nl

7) De Waterkant
De Waterkant is dé zomerse hotspot van Amsterdam West. Geniet hier vanaf je boot van een traditioneel Surinaams Parbo biertje of schuif aan op het zonnige terras aan de gracht.

Marnixstraat 246
Website: www.waterkantamsterdam.nl

8) IJscuypje
Bij IJscuypje kun je terecht voor ambachtelijk banketbakkersijs. Er is onder meer een salon gevestigd aan de Prinsengracht waar je makkelijk kunt aanmeren en de heerlijkste ijsjes haalt.

Prinsengracht 292
Website: www.ijscuypje.nl

9) Loetje aan ’t IJ
Loetje aan ’t IJ heeft een fantastisch uitzicht over het IJ en de haven. Tip: het is hier mogelijk om op je eigen boot te eten. Overleg dit van te voren wel eerst even met de medewerkers van het restaurant.

Werfkade 14
website: www.loetjeaantij.loetje.com

10) Hannekes Boom
Een echte favo hostpsot om lekker te eten met familie of vrienden. Vlakbij CS Amsterdam en omringd door water eet je hier origineel én duurzaam. Ook hier is het mogelijk om vanaf je eigen boot te eten.

Lees ook:  The Real Amsterdam

Dijksgracht 4
website: www.hannekesboom.nl

Bovenstaande is tot stand gekomen na een onderzoek van Rederij Blue Boat Company naar de 10 leukste aanmeerplekken van Amsterdam.

10 x hotspots langs de Amsterdamse grachten - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Categories Food Travel

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “10 X Hotspots langs de Amsterdamse grachten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *