Hooghoudt jenever cocktail - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Trend: Cocktails met jenever

Afgelopen maandag vond in de Tunes Bar van het Conservatorium Hotel te Amsterdam de Premium Jenever Night plaats, gehost door Hooghoudt. Tijdens de avond konden genodigden de meest bijzonder cocktails proeven, allemaal bereid met jenever. Waarom namelijk gin gebruiken, als we zelf de “godfather van gin” in Nederlandse handen hebben. Jenever-cocktails daadwerkelijk populair maken, dat is iets waar onder andere Lennart Deddens (die ook tijdens de Premium Jenever Night onze drankjes shakete) voor moet zorgen.

Jenever weer op de gin-tonic kaart
Lennart wilde namelijk eigenlijk altijd al échte cocktails maken in Groningen. Hij zet zich als bartender/smaakmaker dan ook in om de cocktailcultuur in de horeca in (Noord-)Nederland te professionaliseren. Als bartender moet je immers weten welke dranken je kunt mixen en ook hoe. Het eerste wat Lennart voor Hooghoudt deed was jenever terugzetten op de gin-tonic kaart. Nu spit hij oude cocktailrecepten van nog vóór de drooglegging door, om de recepten nieuw leven in te blazen. Want zo zegt hij: “Alles werd in die tijd gemaakt van Holland Gin, jenever dus. Ik zoek naar mooie twists. We kunnen baanbrekende dingen met jenever doen.”

De queeste van Lennart
Met behulp van een Premium Jenever Night zoals afgelopen maandag, wil Lennart laten zien aan andere Nederlandse bartenders wat voor mooie cocktails je kan maken met jenever. Want aan de smaak ligt het niet, wel aan de kennis van en over jenever. Door die kennis te vergroten onder de bartenders, hoopt Lennart (en Hooghoudt natuurlijk) dat steeds meer mensen kiezen voor een jenever-cocktail. Er werd in ieder geval volop geproefd maandagavond én zelf proefden we natuurlijk graag mee. Zo probeerden we de Premium Negroni (de favoriet van Lennart zelf overigens), een mix van Premium Hooghoudt Jenever, Carpano Antica Formula Vermouth, Campari, sinaasappel en ijsblokjes. Een stevige cocktail om de avond mee te beginnen, maar erg lekker door de frisse touch van de sinaasapppel. Benieuwd naar alle jenever-cocktails van Lennart? Bekijk ze hier: www.hooghoudt.nl/smaakmakers/. En belangrijker: probeer/bestel er zelf natuurlijk ook eentje binnenkort!

Lees ook:  Amsterdams Spuitwater maakt van water drinken een feestje

Categories Food

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “Trend: Cocktails met jenever

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *