Handbagage - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Handbagage: wat mag wel en wat mag niet?

Hoe groot mag je koffer zijn? Wat moet je apart verpakken? En hoe zit het met het gewicht? Elke keer als ik mijn handbagage-koffer klaar maak als ik op reis ga, zit ik weer vol twijfels. Wat mag wel en wat mag niet? Met de start van het nieuwe vakantieseizoen en de meivakantie in het vooruitzicht, heeft reiszoekmachine Skyscanner heel handig de regels voor handbagage en ruimbagage van 18 luchtvaartmaatschappijen voor Europese bestemmingen onderzocht.*

De regels omtrent het meenemen van handbagage verschillen per vliegmaatschappij namelijk zo sterk dat het voor reizigers (incluis mijzelf) nogal verwarrend kan zijn. Hierdoor komen ze soms onnodig voor verrassingen te staan op de luchthaven. Sommige maatschappijen hanteren bijvoorbeeld geen limiet op het gewicht van de handbagage waar anderen juist extra items toelaten zoals een laptop, een paraplu of krukken. Al die verschillende regels per maatschappij voor gewicht, afmetingen en kosten voor het inchecken staan nu in een handig overzicht.

Na het lezen van de handbagage-regels, nog steeds bagagestress? Hierbij nog een aantal tips voor reizen met alleen handbagage:

– Pak slim in. Rol je kleding zoveel mogelijk op en gebruik lege ruimten. Neem je toch een extra paar schoenen mee? Stop je opgerolde sokken er dan in.

– Voor vloeistoffen en gels geldt dat ze in verpakkingen van maximaal 100ml per stuk mee mogen in de handbagage. De vloeistoffen moeten gezamenlijk in één zak van één liter per persoon passen. Wissel je douchegel in voor een stuk zeep – dat scheelt in je vloeistoffen. Of gebruik shampoo en douchegel van je hotel.

Lees ook:  O jee.... Vakantiestress. Hoe zet je de chillmodus aan?

– Zorg ervoor dat je niet voor verassingen komt te staan en check de regels van de vliegmaatschappij – ook als je reist met overstap! Als je bij de boarding gate bent en je handbagage niet voldoet, kan de vliegmaatschappij extra kosten in rekening brengen! Dat verschilt per bestemming en per luchthaven van vertrek. easyJet kan bijvoorbeeld €50,- in rekening brengen en Ryanair €60,-*.

*Gebaseerd op onderzoek, uitgevoerd op 21 maart 2016

Handbagage - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Handbagage - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

 

Categories Travel

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “Handbagage: wat mag wel en wat mag niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *