Blooming is Booming

by Eva Smidt

blooming [‘blu:min] I; blossoming and flowering. II; thriving in health, beauty and vigor. III; a state of happiness in a very special environment where creativity has space to grow.

Bij binnenkomst vallen mij direct de rode regenlaarsjes op, die mooi rommelig opgesteld staan in een houten vakkenkast. Gelegen in het Bergerbos en de Schoorlse duinen, en met het strand om de hoek, is een verblijf in het Blooming Hotel de situatie bij uitstek om de stoute laarsjes aan te trekken en op verkenningstocht te gaan. Of niet. Want als gast bij Blooming kun je ook gemakkelijk een dagje vertoeven binnen de muren van dit zorgeloze hotel. Niks moet, en dat voel je, of je nu met het hele gezin op pad bent, met de ouders, met de vriendengroep, of met de grote liefde.

Blooming Hotel Bergen - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Ontwaken in een groot bed met fijne kussens – die overigens naar wens vervangen kunnen worden – en aanschuiven bij een heerlijk en uitgebreid ontbijt waar de eitjes bereid worden naar jouw voorkeur, zorgt voor een sunny side up start van de dag. Desnoods in badjas en pantoffels, want een verfrissende duik in het strak uitziende zwembad – waar een tekst als zingen is toegestaan ook nog uitnodigt voor een regenachtige douche – mag niet overgeslagen worden. Zweten in de sauna en verwend worden tijdens een massage behoren tot de verdere mogelijkheden.

Blooming Hotel Bergen - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Voor het diner hoeft ook zeker geen stap buiten het hotel gezet te worden, restaurant Vigor voorziet namelijk in verfijnde voedselkunstwerken omgeven door een ongedwongen sfeer. Naast de heerlijk gerookte smaak van vis en het wonderlijke aanzicht van het personeel dat de risotto als laatste stap klaarmaakt in een reusachtige kaas, heb ik ook erg genoten van de – ietwat kleinere – kussentjes die zich op de restaurantstoelen bevonden.

Lees ook:  5 x het perfecte dagje weg voor thuisblijvers

De verschillende vergaderzalen maken Blooming ook tot een waardevolle locatie voor de mensen die veel op de agenda hebben staan, waardoor met name doordeweeks naast de laarsjes, pantoffels en teenslippers ook puntschoenen hun intrede doen.

Het Blooming concept behelst meer dan alleen het hotel: in de omgeving van kunstenaarsdorp Bergen bevinden zich ook de chique vergadergelegenheid Het Hof en het nieuwe strandpaviljoen Blooming Beach.

Ik kom zeker terug in de zomer om een ander kussen uit te proberen en de zee te proeven. Jij ook?

Blooming Hotel Bergen - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy