Wonen in de Amsterdamse School - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Binnenkijken bij de Amsterdamse School

De grote explosie van dadendrang, creativiteit, nieuwe vormen en materiaalvernieuwing begin vorige eeuw bereikte in 1916 zijn hoogtepunt in de opening van het prestigieuze Scheepvaarthuis, het huidige Grand Hotel Amrâth. Het was ook toen dat de stroming zijn naam kreeg: de Amsterdamse School. Dit jaar, in 2016 vieren verschillende Amsterdamse culturele instellingen het 100-jarig bestaan van de Amsterdamse School met tentoonstellingen en activiteiten. Waaronder de net geopende expositie in het Stedelijk Museum, genaamd Wonen in de Amsterdamse School. Ontwerpen voor het interieur 1910-1930.

De architectuur van de Amsterdamse School is namelijk beroemd in binnen- en buitenland, maar dat er ook spectaculaire ontwerpen voor het interieur zijn, is minder bekend. Het Stedelijk Museum toont in deze tentoonstelling dan ook een groot overzicht met onder meer meubelen, lampen, klokken, grafische vormgeving en textiel van de Amsterdamse School. Het overzicht, met meer dan 500 voorwerpen, is het resultaat van jarenlang onderzoek én een oproep, waarop massaal werd gereageerd. Leuk is dan ook dat uit de speurtocht die leidde naar meubelen bij particulieren thuis, die stukken hebben uitgeleend voor de tentoonstelling.

De tentoonstelling is sinds 9 april te bezoeken en loopt nog tot 28 augustus 2016. Na het bezoeken van de expo nog niet genoeg van de Amsterdamse School? Koop dan zeker de bijzonder mooie en uitgebreide publicatie die bij de tentoonstelling is verschenen.

Wonen in de Amsterdamse School - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Wonen in de Amsterdamse School - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Categories Design Events

Na een snelle start als model, koos ik na mijn middelbare school toch voor het studentenleven. Mijn interesse voor mode was echter al flink aangewakkerd en niet meer te temperen.Tijdens mijn studie (Middeleeuwse Literatuur, mijn andere grote passie) bleef ik dan ook actief bezig met mode en lifestyle. Om studie en mode nog beter te combineren, bracht ik een deel van mijn studie door aan de universiteit van modestad Milaan. Voor een Amerikaans mode website publiceerde ik wekelijks modenieuws en werd ik gevraagd 'street fashion' te fotograferen voor o.a. Cosmopolitan Hong Kong.Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag bij een pr-bureau en een crossmediaal bureau om vervolgens toch de keuze voor mijzelf te maken in de vorm van Stijlmeisje. Als Stijlmeisje ben ik actief als styliste en fashion blogger. Daarnaast ben ik natuurlijk actief als editor-in-chief/founder van Daily Cappuccino.

1 comment on “Binnenkijken bij de Amsterdamse School

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *