wbqa - daily cappuccino - lifestyle blog

BBQ Spektakel

De lente lonkt…. en daarmee ook het barbecue-seizoen! Je braadrooster en andere grill-accessoires kunnen dus weer van stal worden gehaald en opgefrist worden voor heel wat uurtjes bbq-plezier die er aan gaan komen. Dat zullen veel mensen gaan doen want de bbq heeft flink aan terrein gewonnen de afgelopen jaren. Waar het 10 jaar terug nog een activiteit was die je met name tijdens je zomervakantie deed, is het nu het hele jaar door eigenlijk hip and happening. Zelfs winter-barbecuen wordt steeds populairder. Niet raar dat er dus ook heuse kampioenschappen worden georganiseerd en dat er een organisatie bestaat genaamd WBQA. WBQA staat voor World Barbecue Association en is een internationale barbecue organisatie. De organisatie is actief in 23 landen waarbij natuurlijk culinair barbecuegenot en informatieverstrekking centraal staan, maar ook vriendschap.

Barbecuetechnieken
De WBQA houdt zich onder andere bezig met het langzaam en op lage temperatuur garen van gerechten (vergelijkbaar met low & slow cooking)*. Maar daarnaast is er binnen de WBQA ook aandacht voor grilltechnieken, presentatie (denk daarbij bijvoorbeeld aan bordopmaak) en het verbeteren van alle barbecuetechnieken om zo het eindgerecht op een hoger niveau te tillen. Niet zomaar een gezelligheidsvereniging dus, de WBQA!

Culinair barbecueën
Voorzitter van de Nederlandse WBQA is Wim Vink, zelf een grote BBQ-specialist/liefhebber, en hij wil er met de organisatie in Nederland voor zorgen dat het culinair barbecueën meer aandacht krijgt en ook het sociale aspect benadrukken. Onder andere door evenementen meer in de kijker te zetten. Op BBQ-evenementen worden namelijk ook andere aspecten dan enkel en alleen vlees grillen belicht; denk aan nagerechten en groenten, die ook prima van de barbecue kunnen komen. Op 3 en 4 september 2016 vindt het zogenaamde BBQ Spektakel plaats. Oftewel: heel veel workshops, de Open Nederlandse WBQA Barbecue Kampioenschappen, presentaties en bovenal veel gezelligheid én lekker eten!

Lees ook:  Culinair Fryslân

wbqa - daily cappuccino - lifestyle blog

Zet het in je agenda en/of word lid!
Will jij BBQ-skills dus opfrissen en bijschaven én wil je vooral ook ontdekken hoe divers wereldse BBQ-gerechten kunnen zijn, noteer 3 en 4 september dan alvast in je agenda. En tot die tijd, vooral samen met familie en vrienden je BBQ goed zijn werk laten doen in de lente- en zomermaanden die gaan komen. Niet alleen tijdens het event je BBQ kennis vergroten, maar het hele jaar door? Dan kan je lid worden van de WBQA. Je krijgt dan de mogelijkheid om workshops te volgen, je kan een opleiding volgen waarmee je in de BBQ jury terecht kan komen, je krijgt een maandelijkse nieuwsbrief met handige tips en tricks, een pas van de Hanos, en ga zo maar door. Alles dus om het jaar rond jezelf een ware BBQ master te voelen!

* Wist je dat er vaak verwarring is over wanneer je iets nu barbecueën of grillen noemt? Barbecueën wil zeggen dat je langere tijd op een lagere temperatuur een product verhit. Boven de 150°C is de officiële benaming grillen maar in de volksmond wordt dit ook vaak barbecueën genoemd.

Categories Events Food

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

2 comments on “BBQ Spektakel

  1. Ik kan niet wachten tot het bbq seizoen weer begint! Heerlijk ‘s avonds met vriendinnen en vrienden bbq’en en daarna lekker een afzakkertje!

  2. BBQ feestjes met familie of vrienden, op het park of in de tuin, waar dan ook
    het is en blijft altijd leuk en gezellig! en niet te vergeten barbequen met vlees,groente en veel andere producten is gewoon fantastisch lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *