Travel Guide: Bangkok, Van Savelberg tot Streetfood

by Odiel Mennink

Bangkok is de meest populaire stad in Zuidoost Azië. Het is er fascinerend, bedwelmend, chaotisch, tegenstrijdig, kleurrijk en gastvrij tegelijk. Jezelf een weg banen in deze wereldstad met maar liefst 14 miljoen inwoners is nogal een uitdaging. Daily Cappuccino liet zich rondleiden door de Harold Rolloos, medeoprichter van de toeristische website ‘Hier is Thailand’, op zoek naar de échte glimlach van Thailand.

TO DO

Beleef een Thaise voetbalwedstrijd
De echte Thai is een sportliefhebber, voetbal in het bijzonder. Groter dan bij voetbal wordt het contrast niet. In Nederland overal politie, mobiele eenheid en strikt gescheiden supportersgroepen. Hoe anders is dat in Thailand? Gezelligheid en verbroedering: dat heerst rondom het stadion van Bangkok Glass. We zijn mee geweest naar een uitwedstrijd van Thai Port FC, de club met de meest fanatieke aanhang. Fanatiek in de zin van zingen, springen, dansen en lachen. En bier drinken. Dat doen ze ook. Voetbal verbroedert: we zijn dus al snel welkom in het uitvak en iedereen wil op de foto met ons. Na de wedstrijd (die met 7-3 werd verloren) was het feest. Er stond een gepimpte pick up met boxen en koelkasten vol drank. Het bleef nog lang gezellig ondanks de nederlaag.
Onze tip: bezoek een wedstrijd van Port FC in Thailand Division 1 (Jupiler League in Nederland)  of een club in de hoogste divisie (Thai Premier League). Op deze manier leer je snel echte Thai kennen en ben je verzekerd van een hele leuke avond. Ook als je niet van voetbal houdt. Website: Soccerway.com.

Bangkok

Streetfoodtour
Dwaal door de straten van Bangkok en overal waar je bent, kom je streetfood tegen. Van straatjes vol met toeristen tot straatjes waar geen toerist te bekennen is. Voor authentiek Thais streetfood reizen we met de BTS (Skytrain) af naar Saladaeng en lopen richting Chong Nonsi. Dé knusse streetfoodstraatjes bevinden zich daartussen, in de wijk Si Lom. Met knorrende magen is de keuze reuze: kerrie noedels, gestoofd rundvlees, kip, gedroogde dadels, gekruide kokosnoten, gestoofde eend, gestoomde dumplings, gedroogde inktvis of toch een curry? Voor de prijs hoeven we het niet laten. En hoe basic ook, niets romantischer dan dit. Op plastic stoeltjes aan dunne stalen tafeltjes eten met uitzicht op kleurrijke tuk tuks en krioelende massa mensen. Waar: Saladaeng – Chong Nonsi.

Bangkok

Fietsen in Bangkok
Fietsen in een miljoenenstad zonder fietspaden. Serieus? Echt waar, dit is één van de leukste activiteiten om Bangkok beter te leren kennen. Wij doen dat bij Bangkok Biking, van Nederlander André Breuer, hij organiseert mooie fietstochten, waaronder: The Secrets of Siam, Rickshaw & Hike en de Colors of Bangkok. Wij nemen neem deel aan de laatste. Met een broeierige temperatuur van 35 graden fietsen we via één van de drukste wegen in Bangkok – de Rama III –  naar een druk bevolkte woonwijk met smalle smalle steegjes. Vervolgens steken we met een ouderwetse long tailboot de Chao Phraya rivier over en komen we aan bij Song Khanong. In een boottochtje van slechts 10 minuten is de omgeving compleet veranderd. Dit is het meest groene gebied van Bangkok én de uitvalsbasis voor de Thai om los te komen van de drukte van stad. Website: Bangkok Biking

Bangkok

Asiatique The Riverfront
Direct aan de rivier de Chao Phraya waan je je in Mediterrane sferen bij Asiatique The Riverfront. Een centrum met maar liefst een oppervlakte van meer dan 28.000 vierkante meter, gevuld met oude pakhuizen van vroeger, uit de tijd van de handel, spiksplinternieuw met restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden. Het nog redelijk nieuwe winkelcentrum ligt aan de Charoenkrung Road in het Wat Prayakrai District. Je kunt er naartoe met de BTS, maar veel leuker is om met de shuttleboot te gaan (en nog gratis ook!). De Saphan Taksin vaart meerdere keren per uur. Tip, plan een bezoekje aan Asiatique in de avonduren, het uitzicht en alle lichtjes is waanzinnig. Website: Asiatique The Riverfront.

Bangkok

SHOPPEN

EmQuartier
Als paddenstoelen schieten ze uit de grond, nieuwe winkelcentra. Waaronder het in 2015 geopende EmQuartier. Een luxe en immens winkelcentrum met designermerken als Dolce & Gabbana, Chanel en Diesel. EmQuartier is gelegen aan de Sukhumvit Road. De eenvoudigste manier om er naartoe te gaan is om uit de Skytrain (BTS) op Phrom Phong Station. Website: EmQuartier.

Bangkok

Terminal 21
Terminal 21 is één van de leukste overdekte winkelcentra in Bangkok. Het is er kleurrijk en groot. En iedere verdieping straalt in haar vormgeving een land uit. De eerste verdieping brengt ons naar Japan en op de tweede verdieping wanen we in Londen. Je vindt er in het winkelcentrum veel Aziatische merken én Japanse toilets, dat laatste is al een beleving op zich. Website: Terminal 21.

Bangkok

SLEEP

Sofitel Bangkok Sukhumvit
Om bij te komen van een zware jetlag is Sofitel Bangkok Sukhumvit écht een aanrader. Deze vestiging van Sofitel is een Sofitel Luxury Hotel: alles ademt luxe. En over alles is nagedacht. Van de designs in het hotel tot de inrichting van buffetten voor het ontbijt. Hier word je als gast echt met alle luxe omgeven. De voorzieningen in het hotel zijn gewoonweg enorm goed. Een mooi en lekker zwembad met een bar, een prima spa & wellness en een meer dan complete sportschool (mét een personal trainer). Dit mooie hotel is het vlaggenschip voor Sofitel in Zuidoost-Azië. Sofitel Bangkok Sukhumvit is centraal gelegen, langs één van de belangrijkste verkeersaders van Bangkok en wordt omgeven door grote bedrijven, winkels en uitgaansgelegenheden, met de BTS en het MRT (metro) op slechts een korte loopafstand van het hotel. Om zo snel mogelijk van je jetlag af te zijn heeft het hotel zelfs een ‘pillowmenu’. Zodat je het juiste kussen kan uitkiezen voor de ultieme nachtrust. Website: Sofitel Bangkok Sukhumvit.

Bangkok
Bangkok
Bangkok

EAT & DRINK
Wijn is duur in Thailand. Op alle importproducten zit een torenhoge belasting. Onze tip: neem een luxe cocktail: die is goedkoper. We hebben een paar hotspots bezocht die we echt met jullie willen delen.

Lees ook:  De verborgen juweeltjes van Zuid-Afrika

Rooftopbar L’Appart
Het uitzicht is fenomenaal. Hier krijg je echt een indruk van de grootsheid van de stad. Op de 32e verdieping van Sofitel Sukhumvit is niet alleen het uitzicht de moeite waard. Het is de complete menu-en drankenkaart die de komst waard is. Van fingerfood tot complete diners: het is gewoon goed. De bediening is van hetzelfde hoge niveau als waarop de rooftop bar gevestigd is. Hier kun je je een hele avond vermaken met onder andere live-muziek en dj’s die draaien in de bar. Let op: gesloten schoenen zijn verplicht, geen slippers. Website: Rooftopbar L’Appart.

Bangkok

Le Macaron (patisserie)
Zoet is de hit in Bangkok de laatste jaren. En zoals altijd, komt zoet in allerlei vormen en is het op elke hoek van de straat te verkrijgen. Van kleffe cakejes en slappe koekjes tot kleine kunstwerkjes van echte patissiers. Zo’n plek waar je die kunstwerkjes kunt vinden is Le Macaron, de patisserie van Sofitel. Le Macaron is een Franse bakkerij en geeft zo een inkijkje in de Franse levensstijl. Van macarons tot prachtige taarten: alles is van een superieure kwaliteit. Onze tip: neem een high tea aan het einde van de middag: het is een genot waar vele Thai speciaal hun auto voor parkeren bij het hotel. Website: Le Macaron.

Bangkok

Ter Isaan Food – Narathiwat Road
Het lekkerste eten vind je op de meest rare plaatsen. Laat je niet afschrikken door krakkemikkige stoelen en door de eenvoudige buitenkeuken. Thai geven weinig om entourage en aankleding. Des te meer geven ze om lekker en vers eten. De allerbeste Pad Thai hebben we gegeten langs de kant van een drukke weg bij een eenvoudig tentje. De omloopsnelheid van het eten is bij dit soort zaakjes hoog, dus je kunt zonder risico’s bij de meeste van dit soort zaken lekker eten. Zolang het maar vers wordt bereid. Even buiten het toeristische centrum. Waar: Narathiwat Road.

Bangkok

Restaurant Savelberg
Restaurant Savelberg van de Nederlandse SVH Meesterkok Henk Savelberg, is baanbrekend in Bangkok. Er is nog geen echte traditie van fine dining. De sterrenkok wil met zijn zaak een nieuw niveau toevoegen aan het rijke culinaire aanbod in Bangkok. En dat lukt hem. Wat een oase van smaken en vakmanschap. We hebben er een geweldige 7 gangen lunch genoten. Een uitgebreide lunch kost 1.800 bath. Dat is meer dan redelijk gezien de kwaliteit en de presentatie van de gerechten. Vis is de signature van Savelberg. De mooiste vis wordt geserveerd, tot kreeft aan toe. Onze favoriet was de tarbot. Zo mooi bereid en op smaak. En als we los gaan over de wijn: geweldig. De wijn-spijs-combinaties zijn zo goed op elkaar afgestemd: genieten. Het restaurant ligt op het terrein van het Oriental Residence aan de voorzijde van het hotel maar daar volledig los van. Het restaurant ligt naast de ambtswoning van de Nederlandse ambassadeur in de chique ambassadewijk op vijf minuten lopen van de BTS. Website: Savelberg.

Bangkok

Lokale bar op avondmarkt At Narong, op loopafstand van Bangkok University
Op zoek een relaxte plek met een lekker koud biertje (ook Thais rosé bier verkrijgbaar) hebben wij een mooie tijd gehad bij een lokale bar op de avondmarkt van At Narong. De bar ligt in een studentenwijk, wat betekent dat het er ‘leeft’ en Thais gezellig is. Absoluut een aanrader! Waar: avondmarkt At Narong.

Bangkok

In saffraan gehulde monniken, felle neonverlichting, sierlijke Thaise architectuur, kruidige gerechten, zoete cocktails, kleurrijke markten, lieve mensen, overdosis Toyota’s én het tropische klimaat… We kunnen er maar moeilijk afscheid van nemen. Love you long time, Bangkok!

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy