Nike zelfstrikkende schoen - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Nike introduceert zelfstrikkende schoen

Ken je dat, ben je net lekker aan het trainen, moet je stoppen omdat je veter los schiet. Midden in het bos, tijdens een flinke pot cross fit en juist op het moment dat je er net even goed hard inzit. Voor al die momenten en voor de mensen die een hekel hebben aan veters strikken (lees: te lui zijn), komt Nike Air met de self laced shoe. Met andere woorden: deze schoen strikt zelf de veters. Weer een minuutje gewonnen in tijd. De zelfstrikkende schoen doet ons denken aan Back to the future II, de film uit 1989 waarin deze uit zichzelf strikkende gymp al was gespot. Niets is te gek voor Nike natuurlijk en dus kwam 26 jaar later het prototype eindelijk van de tekentafel. Gisteren – 16 maart – is de Back to the future-schoen geïntroduceerd op een Nike-event in de States. De schoenen zijn er nu nog in twee modellen: een futuristische hoge gymp en een allround sportschoen. Nike geeft aan dat er meer ontwerpen komen voor verschillende doeleinden.

Nike zelfstrikkende schoen - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Maar hoe werkt dat zelfstrikken nu eigenlijk. Heel simpel. Zet je voet in de schoen, schoen registreert via sensoren in het voetbed je gewicht en de stand van je voet. Via een drukknopje aan de linkerkant van je schoen span je vervolgens de veters aan. Toch iets te strak? Druk dan op min. Iets te los? Dan druk je op plus. Nadat je de Nike Air schoenen een paar keer hebt gedragen, past de schoen zich automatisch aan naar jouw voet. Omdat het een batterijsysteem is, moet je de schoenen net als je phone soms even aan de oplader zetten. Gebruik je jouw schoenen regelmatig, dan – zegt Nike – moet je ze elke paar weken even opladen. Een futuristisch blauw lichtje waarschuwt je wanneer je sportschoenen ‘leeg’ zijn.

Lees ook:  KeepCup

En wat nou als je schoen leeg gaat onder het sporten? No problem, claimt Nike, je kunt de veters altijd zelf nog even aantrekken en een strikje in leggen. Gelukkig maar.

Nike zelfstrikkende schoen - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

0 comments on “Nike introduceert zelfstrikkende schoen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *