Cassettebandje - Lifestyle Blog - Daily Cappuccino

Het cassettebandje maakt dit jaar een comeback

Zeg eens eerlijk: koop jij nog CDs? Waarschijnlijk stream je je muziek eerder via platforms als Spotify of Apple Music. Toch lijkt het erop dat men tegenwoordig weer naar de winkel gaat om muziek te kopen, al worden de CD-rekken nog steeds overgeslagen.

LP’s en platenspelers zijn sinds enige tijd weer helemaal hip, maar nu lijkt ook de cassette bezig aan een comeback. Muziekfans kopen massaal cassettes. De Amerikaanse muziekindustrie richt zich zelfs voor het eerst sinds de jaren ’90 weer op de verkoopcijfers van bandjes. Het is dus de hoogste tijd om die stoffige doos op zolder op te zoeken en ook je eigen verzamelijk weer tevoorschijn te halen.

Steeds meer grote artiesten spelen in op de trend en brengen hun muziek uit op cassette. Zo bracht de Britse zangeres Marina and the Diamonds afgelopen jaar haar laatste album uit op een cassettebandje. Kanye West en Justin Bieber deden overigens hetzelfde. Op dit moment worden cassettes veel verkocht in winkels als Urban Outfitters, maar je kunt natuurlijk ook online je slag slaan.

Cassettebandje - Lifestyle Blog - Daily Cappuccino

Het lijkt erop dat de cassette weer net zo populair wordt als de LP. In 2007 gingen er in het Verenigd Koninkrijk slechts 205,000 LPs over de toonbank. In het afgelopen jaar waren dat er 2,1 miljoen. Als de cassette hetzelfde pad volgt, zal Sony weer aan de bak moeten met de productie van de iconische Walkman. Het bedrijf stopte in 2010 met de verkoop van de draagbare cassette-speler. Philips maakt ze daarentegen nog steeds, dus mocht je weer eens willen voelen hoe het is om eindeloos muziek op cassettebandjes te luisteren, dan weet je waar je de spelers kunt vinden.

Lees ook:  Win tickets voor Eefje de Visser!

1 comment on “Het cassettebandje maakt dit jaar een comeback

  1. Jaaa tof, cassettebandjes! Ik had het al een beetje zien aankomen inderdaad. Ben heel benieuwd of nu ook echt iedereen straks een cassete-afspeel-apparaat heeft (hoe heet dat in godsnaam?) net als dat iedereen nu een platenspeler heeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *