Cocktail - Mr Porter - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

What’s shaking?!

Geen betere afsluiting van een (almost) dry january dan een cocktail tasting with a view…

Anya Lily Montague vertelt in het sfeervolle Mr. Porter over haar missie de beste bartender van de wereld te worden. De 23-jarige reisde de hele wereld over om cocktails te maken en is nu al de beste bartender van de Benelux. Ze wil zich de komende maanden plaatsen voor de wereldwijde Bacardi Legacy Competition in San Francisco.

Cocktail - Mr Porter - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Een cocktail met een verhaal
Op het dak van W Amsterdam toont ze haar bijzondere cocktail-kunsten. ‘Niet alleen de smaak en presentatie van de cocktail zijn belangrijk, de jury let ook op het verhaal, de naam en originaliteit’, vertelt de tengere Anya. ‘Hemingway inspireerde me toen ik mijn nieuwe cocktail creëerde: hij was een reiziger, minnaar – hij trouwde met vier vrouwen – én hij hield van rum. De vier vrouwen waren zijn companions, reisgenoten. In mijn cocktail, de “Companion”, proef je zijn reisbestemmingen en de rum.’

De “Companion”
Ik neem de ‘proef’ op de som en word verrast door de mix van kruiden en fruit. De klassieke Dacquiry – een mix van rum, limoen en suiker in perfecte verhoudingen – staat aan de basis van Anya’s creatie. Het fundament van de Companion is dan ook Bacardi, maar de toevoeging van droge Vermouth zorgt voor een twist. Verse perenpuree en limoensap combineren goed met de alcohol en maken de cocktail fris en fruitig. De honing en zwarte peper maken het geheel tot een heerlijke mix, waarvan je blijft drinken, met kleine slokjes natuurlijk.

Lees ook:  Zelf aan de slag met Gin-Tonic’s

Cocktail - Mr Porter - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Reizen met een doel
Anya reisde net als Hemingway de hele wereld over om in de beste bars het vak te leren. De afgelopen drie jaar werkte ze in maar liefst acht verschillende landen. De komende tijd staat, in het kader van de wedstrijd, ook in het teken van reizen. Daarna wil ze graag haar eigen bar openen in Amsterdam. Winnen in de Bacardi Legacy Competition kan het bereiken van haar droom bespoedigen; de winnaar ontvangt namelijk een financiële bijdrage voor een doel naar keuze. Ik duim in ieder geval voor Anya, en een nieuwe hippe cocktailbar in Amsterdam.

Cocktail - Mr Porter - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

De ingrediënten van de Companion: peer, limoen, honing, zwarte peper en natuurlijk: rum.

0 comments on “What’s shaking?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *