Restaurant Syr - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Syr: restaurant voor en door nieuwkomers

Wat een mooi concept is Restaurant Syr, een initiatief van Stichting Gys (het team achter de twee gelijknamige biologische restaurants in Utrecht)! Syr moet namelijk een restaurant worden waar (Syrisch) gekookt en geserveerd wordt door mensen die nog maar kort geleden als vluchteling in Nederland aan kwamen.

Restaurant Syr - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Het restaurant is er echter nog niet; op 25 februari start namelijk een crowdfundingsactie om het restaurant ook daadwerkelijk te kunnen realiseren. De winst die het restaurant maakt zal worden besteed aan opleidings- en carrièremogelijkheden voor een nog grotere groep vluchtelingen.

Restaurant Syr - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Zelf bijdragen aan dit mooie concept? Via de website Crowdaboutnow kan je helpen het startkapitaal binnen te halen. Lukt het de vrijwillige organisatoren dit kapitaal te behalen dan hoopt men eind april de deuren te openen. To be continued, maar bovenal: steun Syr en zet 25 februari alvast in je agenda!

Lees ook:  Havermoutje!
Categories Events Food

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

4 comments on “Syr: restaurant voor en door nieuwkomers

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *