Opera Forward Festival - Daily Cappuccino - LIfestyle Blog

Opera Forward Festival

Bij het woordje Opera denk je wellicht niet meteen aan hip, jong & happening. Maar niets is minder waar… De Nationale Opera organiseert namelijk van 15 t/m 25 maart 2016 het nieuwe Opera Forward Festival, en brengt daarmee hedendaagse opera naar een groot publiek. De kern van het festival bestaat uit 4 vernieuwende opera’s (waaronder twee wereldpremières). Ook biedt het Festival een scala aan programma’s in samenwerking met onder meer Foam, FIBER, The Rest is Noise, EYE, Kyteman en Mugmetdegoudentand.

Opera Forward Festival - Daily Cappuccino - LIfestyle Blog

Locatie
De voorstellingen vinden plaats in Nationale Opera & Ballet, Muziekgebouw aan ’t IJ en de Stadsschouwburg Amsterdam. De Nationale Opera & Ballet vormt tussen 15 en 25 maart het bruisende hart van het festival.

Thema
De eerste editie van Opera Forward Festival heeft als thema ‘bezieling’. Nieuwe generatie makers wordt namelijk een podium geboden. Zo beleven vijf mini-opera’s hun première, die zijn gemaakt door 250 studenten van het Conservatorium van Amsterdam, de Theaterschool, de Filmacademie en de Universiteit van Amsterdam.

Info
Gaan? De volledige programmering van Opera Forward Festival, kan je vinden op de festivalsite: www.operaforwardfestival.nl. Kaarten zijn verkrijgbaar via operaforwardfestival.nl/tickets. En een voorproefje van het festival kan je zien in onderstaande trailer:

Opera Forward Festival from Opera Forward on Vimeo.

Lees ook:  Liggend concert
Categories Events

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

6 comments on “Opera Forward Festival

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *