Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
nu voor later - daily cappuccino - lifestyle blog

Nu voor later

Een vriendin van me werkt al enige tijd bij een uitvaartverzekeraar. De eerste reactie van mensen (incluis mij) als ze horen dat ze daar werkt is over het algemeen niet heel positief. Opmerkingen als ‘dan zal op kantoor wel altijd een bepaalde (graf)stemming hangen’, ‘gezellig is anders’ en ‘poeh, dat moet een zware baan zijn’, zijn dan ook eerder regel dan uitzondering. Maar niets is minder waar weet ik inmiddels dankzij haar. Want het regelen van een uitvaart kan juist een heel mooi, inspirerend iets zijn. Iets waar je zeker ook niet pas over moet gaan nadenken als het eigenlijk te laat is.

Het is namelijk meer dan belangrijk het vóóraf al goed te regelen, zodat je naderhand je nabestaanden niet achterlaat met vervelende of onmogelijke keuzes. En ook nare issues met betrekking tot geld kan je daardoor voorkomen. Het is dan ook zeker niet raar om als je twentysomething bent al een goede uitvaartverzekering te regelen voor jezelf. Jammer is alleen dat aan zoiets toch nog vaak een soort taboe kleeft. Immers, waarom daar mee bezig zijn als je nu kerngezond bent en nog lang niet van plan bent om dood te gaan?

Hoe mooi is het namelijk om van je uitvaart echt iets persoonlijks te maken en er bijvoorbeeld niet iets heel droevigs van te maken, maar juist iets moois… iets feestelijks? Zo las ik onlangs dat een jongen van 21, die overleed aan de gevolgen van leukemie, graag wilde dat de gasten na zijn uitvaart bier en bitterballen zouden krijgen. Zo geschiedde. En een 91-jarige vrouw nam afscheid van haar leven met een boottocht over haar geliefde rivier het IJ, in een kist beschilderd door haar dochter. Prachtig toch? Meer inspirerende, bijzondere uitvaarten kan je lezen op deze website. Het lezen van deze verhalen is een perfecte stimulans om nu, op tijd, je afscheid voor straks goed te regelen!

 

Categories Life

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “Nu voor later

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *