Holland Dance Festival 2016 - Pavement - Stijlmeisje

Holland Dance Festival 2016

Wil je carnaval graag ontvluchten de aankomende week? Dan is het Holland Dance Festival meer dan een aanrader. Het Holland Dance Festival zorgt er namelijk gedurende drie weken voor dat Den Haag dé danshoofdstad van Nederland is. Het festival is een van de oudste en meest gerenommeerde dansfestivals van ons land én mooi feitje: het bestaat al dertig jaar!

Holland Dance Festival 2016 - Pavement - Stijlmeisje

Dans voor iedereen
28 januari werd het festival al feestelijk geopend (hierbij waren onder andere Prinses Beatrix en Prins Constantijn bij aanwezig). En nog tot en met 20 februari kan je genieten van internationale acts, die tezamen een venster op de wereld van dans vormen. Het mooie aan het festival is dat het dans echt dichter bij het publiek weet te brengen; het laat zien dat dans voor iedereen leuk is en juist niet voorbehouden voor een kleine groep.

Tip: Pavement
Eén van de acts die veel indruk op ons maakten en we zeker hier willen tippen is ‘Pavement‘ door Kyle Abraham/Abraham.In.Movement. In Pavement neemt het gezelschap je mee naar de ‘hood’. De dansers laten je op een artistieke manier zien hoe groot geld, racisme en geweld een rol spelen in de buurt van de jongeren. De muziek die hierbij gebruikt wordt varieert van klassiek tot aan hiphop, wat voor een mooi canvas zorgt voor de dansers. De choreografie past hier perfect bij! Dit uit zich in moderne en klassieke dans met invloeden vanuit de hiphopscene. Voor iedereen, wel of niet dansfanaat, een mooie voorstelling om van te genieten. Niet alleen omdat er onderwerpen in voorkomen die we allemaal (her)kennen, maar ook de humor die er in voorkomt laat heel de zaal lachen. Pavement zelf zien? Dat kan alleen nog vanavond, dus wees er snel bij!

Lees ook:  Online kunst bekijken? Zes wereldse musea die je vanuit huis kunt bezoeken

Info
Gelukkig is er tot en met 20 februari nog genoeg ander dans-moois te bekijken. Benieuwd naar het programma? Ga daarvoor naar holland-dance.com. Vergeet ook niet te kijken naar de workshops; daar zit ook heel wat leuks tussen! Tickets kosten gemiddeld €17,50

Holland Dance Festival 2016 - Pavement - StijlmeisjeIllustratie: Sella Molenaar, naar een foto van Carrie Schneider uit Pavement

Categories Events

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

5 comments on “Holland Dance Festival 2016

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *