Fujifilm X Oldtimers - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Fujifilm X Oldtimers

Foto credits: Kevin Kwee

X-Series en oldtimers. Dat was wat er centraal stond bij de presentatie van Fujifilm in het Louwman Museum in Den Haag. Fujifilm presenteerde hier de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de systeemcamera’s in de X-Series, die dit jaar hun 5-jarig jubileum vieren. Reden voor Daily Cappuccino om de proef op de som te nemen en de X-Pro2 in levenden lijve te testen.

Fujifilm X Oldtimers - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

In het promofilmpje (zie hieronder) werd al getoond in wat voor extreme weersomstandigheden dit sterke en compacte model haar werk kan doen. Ook bij de fotografie van Louwman’s oldtimers stelt Fujifilm niet teleur. Als niet-ervaren fotografe is het echter wel flink wennen; enige (professionele) kennis van de fotografiewereld is daarom geen overbodige luxe bij gebruik van dit toestel.

Fujifilm X Oldtimers - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Fujifilm X Oldtimers - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Wat het toestel voor mij erg gebruiksvriendelijk maakte ten opzichte van andere toestellen, was onder andere dat de sluitingstijd en het diafragma meteen zichtbaar zijn op de lens. Hiervoor hoeft dus niet eindeloos naar instellingen in een menu gezocht te worden. Een ander key feature dat het model toegankelijk maakt, is dat het exposure effect meteen zichtbaar is op het LCD-scherm, en niet pas op het kiekje dat net geschoten is. Ook zijn er verschillende scherpstelpunten die handmatig te bedienen zijn met de nieuwe mini joystick. Naast een toestel dat fijn in de hand ligt en mooie plaatjes van hoge kwaliteit schiet, zijn wij natuurlijk ook erg gepleased door het altijd terugkerende en kenmerkende retro design van Fujifilm.

Lees ook:  Roadtrippend door Europa

0 comments on “Fujifilm X Oldtimers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *