De smaak van Nederland: tast toe tijdens Taste

Dit weekend vindt Taste of Holland plaats in de Jaarbeurs. Een groot indoor foodfestijn. Nieuwsgierig als wij zijn, togen we dus naar Utrecht om te ontdekken hoe Nederland smaakt.

Als genodigden startte onze foodtour met een VIP borrel. De beursvloer vol standjes die de smaakpapillen deden watertanden lonkte echter en dus gingen al snel zelf op pad. Let the tasting begin!

Gezellig en sfeervol borrelen, proeven en eten; dat is de bedoeling van Taste of Holland. Het foodfestival is onderdeel van het internationale culinaire evenement ‘Taste Festivals’, wat zijn oorsprong vond in Londen in 2004. Inmiddels zijn meer dan 25 spraakmakende steden gastheer geweest van dit heerlijke concept.

DSC_1025 DSC_1032 DSC_1035

En zowel echte foodies als ‘gewone’ lekkerbekken kunnen hun lol op. Niet alleen valt er genoeg foodness te ontdekken en te proeven in de restaurants, foodtrucks, bars, bij wijnboeren en kleine producenten. Je kunt tijdens Taste of Holland ook workshops volgen, zelf koken en kookgeheimen ontfutselen van bekende chefs.

DSC_1036 DSC_1045 DSC_1039 DSC_1037

Het aanbod is om te likkebaarden en zorgt ervoor dat je aardig wat calorieën rijker huiswaarts. keert. Van oesters tot angus burgers, Nederlandse wijnen en lokale bieren, en een truffelrestaurant tot crêpes. Wij proefden onder andere een soufflé van pompoen bij The Colour Kitchen, risotto van bloemkool (?) met truffel bij truffelrestaurtant Verzet van chef-kok Justin Brown en red velvet cake.

Je kunt Taste of Holland nog tot en met 14 februari bezoeken (leuk voor Valentijn, de liefde gaat immers door de maag…).

DSC_1056 DSC_1053 DSC_1049

Lees ook:  Augmented Reality meets Rembrandt

0 comments on “De smaak van Nederland: tast toe tijdens Taste

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *