love holiday valentine - daily cappuccino - lifestyle blog

5x top en flop Valentijn-bestemmingen

Vergeet parfum, bonbons of sokken, het beste Valentijnscadeau is toch wel een weekendje weg of een romantisch reisje. Maar wat zijn nu de beste Valentijnsbestemmingen en waar kan je misschien beter niet met je liefje naartoe gaan? Daarom 2x een top 5 bestemmingen (1x top en 1x flop) volgens GeniusTravel:

TOP

1) Parijs
Parijs is een echte Valentijnsklassieker. De meest romantische stad ter wereld ademt de liefde. Varen over de Seine, wandelen door Montmartre, uitgebreid dineren in knusse bistro’s en eindeloos veel kunst kijken. Van over de hele wereld komen stelletjes naar Parijs op huwelijksreis of romantische weekendjes weg.

2) Venetië
Venetië is een plek om alle romantische clichés uit de kast te trekken. Stap in een gondel en vaar met je geliefde over de grachten. Kus elkaar onder de Brug der Zuchten en de liefde zal eeuwig duren. Hang nog een slotje aan de Rialto-brug en jullie relatie kan nooit meer kapot.

3) Las Vegas
Laat er geen gras over groeien en beloof elkaar eeuwige trouw in Sin City. Las Vegas barst van de wedding chapels en wordt gezien als de trouwhoofdstad van de wereld. Alles is hier mogelijk. Trouw onder water met zeemeerminnen als bruidsmeisjes. Het jawoord in een helikopter of in een ‘authentieke’ gondel. Laat je in de echt verbinden door Elvis Presley of trouw in de auto met een drive-thru wedding in de Tunnel of Love.

4) Lapland
Wat is er romantischer dan dik ingepakt samen in de sneeuw kijken naar de Aurora Borealis? Rond de Poolcirkel heb je de meeste kans om het Noorderlicht te zien. Rond Valentijnsdag is er nauwelijks daglicht, dus heb je extra veel tijd om van je verblijf in een IJshotel te genieten. Sneeuwscooters, rendieren en hondensleeën maken je vakantie compleet.

Lees ook:  A bucket list kind of thing: op safari in Tanzania

5) Gerona
Liefde gaat door de maag, dus wat is een betere plek om de liefde te vieren dan in het beste restaurant ter wereld? El Celler de Can Roca in het Catalaanse Gerona werd in 2015 uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld. Het restaurant wordt gerund door drie broers, chef-kok Joan, patissier Jordi en sommelier Josep. Reserveren is een dingetje, want er is een wachtlijst van een jaar. Wie geen tafel kan krijgen, kan zich troosten met Gerona’s prachtige ommuurde binnenstad, oude Joodse wijk, fascinerende musea, middeleeuwse baden en modernistische architectuur.

FLOP

1) Caracas
Een van de voorwaarden voor het slagen van een romantische vakantie is dat je het allebei overleeft. Daarom is Caracas statistisch gezien niet de beste keuze. Met bijna 120 moorden per 100.000 inwoners is de Venezolaanse hoofdstad momenteel de gevaarlijkste stad ter wereld (volgens de Mexicaanse organisatie Burgerraad voor Openbare Veiligheid en Strafrecht). Naast moorden zijn ook overvallen en ontvoeringen aan de orde van de dag, ook niet bepaald ingrediënten voor een romantisch tripje.

2) Dubai
Verliefde stelletjes die niet van elkaar af kunnen blijven zijn in Dubai aan het verkeerde adres. Uitingen van openbare affectie worden gezien als onzedelijk gedrag en kunnen worden bestraft met celstraffen en/of deportatie. Dit is niet alleen een theoretische mogelijkheid; er zijn al meerdere toeristen en expats gearresteerd voor zoenen in het openbaar. Ook mogen ongehuwde stellen geen hotelkamer delen. Seks buiten het huwelijk is namelijk verboden in de hele Verenigde Arabische Emiraten.

3) Charleroi
Charleroi wordt vaak genoemd als een van de lelijkste steden ter wereld. Ooit was deze stad in Wallonië een bloeiende industriestad met staalfabrieken en kolenmijnen. Maar de grondstoffen raakten op, bedrijven vertrokken en Charleroi veranderde in een grauw kerkhof van fabriekshallen. Niet per se de ideale bestemming om je liefje mee naartoe te nemen (al begint Charleroi vanwege zijn lelijke reputatie de laatste tijd enigszins een cultstatus te krijgen).

Lees ook:  Travel Guide: up-and-coming kunststad Mechelen

4) Tsjernobyl
Intrigerend is het zonder meer, maar romantisch kun je Tsjernobyl toch niet echt noemen. Tsjernobyl werd op 26 april 1986 wereldberoemd, toen een van de kernreactoren ontplofte. Na deze enorme kernramp werden Tsjernobyl en de naburige stad Pripyat ontruimd, vanwege de hoge concentratie radioactieve straling in de lucht. De bewoners zijn nooit meer teruggekeerd, maar inmiddels is het wel mogelijk om de stad te bezoeken. Veel mensen bezoeken Tsjernobyl als dagtrip vanuit Kiev.

5) Mawsynram 
De hele vakantie regen is voor veel mensen een nachtmerriescenario. Als dat ook voor jou geldt, kun je beter niet naar het Indiase dorpje Mawsynram gaan. Jaarlijks valt hier gemiddeld 11.870 millimeter regen. (Ter vergelijking: in Nederland valt gemiddeld zo’n 800 millimeter neerslag.) Al die regen valt bovendien in ongeveer zes maanden tijd. De rest van het jaar heerst er ironisch genoeg vaak een waterschaarste, omdat het dan maanden achter elkaar niet regent.

Behoefte aan nog meer reis-inspiratie? Kijk dan eens op GeniusTravel.

0 comments on “5x top en flop Valentijn-bestemmingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *