Vouwfiets battle

Vouwfietsen winnen aan terrein. Figuurlijk dan, want het blijven natuurlijk kleine fietsjes. Ze worden echter steeds cooler vormgegeven en de kwaliteit groeit. Een vouwfiets is al lang geen suffig vervoermiddel meer, maar kan zelfs een kek statement zijn. Je moet wel de juiste kiezen, en daar helpen we graag een handje bij. De testers van TestHut zetten een gevestigd merk tegenover een nieuwkomer, de Brompton tegenover de FSIR. Blijft langdurige traditie overeind tegen innovatief, jeugdig enthousiasme?

De Engelse Brompton heeft een lange geschiedenis. Er zijn zelfs hele communities rondom het merk. De fiets staat bekend als solide en is in opgevouwen toestand een van de meest compacte fietsen op de markt. De Taiwanese FSIR gaat voor design. Hij is een slag groter dan de Brompton, zowel qua wielen als frame als opgevouwen pakketje. Maar hij is wel praktisch in te klappen, dankzij een slim scharnierend mechanisme. Het frame blijft intact, wat het uiterlijk ten goede komt. En het zadel steek je er maar op één manier in, dus altijd goed.

Als compactheid het belangrijkste aankoopargument is, ga je waarschijnlijk voor de Brompton. Duizelingwekkende lijn accessoires ook. Maar op looks, gebruiksgemak en rijplezier wint hier de challenger FSIR.

In de review van TestHut kun je meer details vinden over beide fietsen. Bekijk hieronder de test van de heren.

brompton vouwfiets fsir

Lees ook:  Rapha + Paul Smith

5 comments on “Vouwfiets battle

  1. zadel voor het fietsende model staat duidelijk te laag.

  2. Erik van de Nadort

    Bedoel je de dame op de foto, of de heer in de video?

  3. Barbara van Schaik

    Top fiets voor mijn dochter Mandy om vanaf station naar haar werk te fietsen! (y)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *