Virtuele whiskytour

Glenfiddich whisky wordt gemaakt in het plaatsje Dufftown in Schotland. Daar kom je niet elke dag. Jammer, want het gebied is prachtig en de distilleerderij (wel meerderen) is een bezoekje waard. De trotse Schotten bedachten daarom dat het wellicht aardig zou zijn om precies dat stukje Schotland naar ons te brengen, in de vorm van een theatertour. Een virtueel bezoek aan de makers van de eerste echt single malt, een drankje dat je gedurende de voorstelling nog mag proeven ook!

Hoewel, een voorstelling. Dat is nou niet echt. De Nederlandse Glenfiddich ambassadeur Tony van Rooijen praat de de virtuele whiskytour aan elkaar (en praten kan ie) terwijl op het groot scherm beelden worden getoond van de verschillende gebouwen en handelingen in de distilleerderij. De opbouw is slim: hij werkt langzaam naar een bepaalde whisky toe die je vervolgens mag proeven. Bij de entree krijgt iedereen namelijk een proefpakket met zes flesjes whisky, een glas, een fles water, een pipet en een notitieblokje. Zo loop je dus zes verschillende whiskies af, van alledaags tot wat exclusiever.

Ga je hier heel veel van opsteken? Als je hoopt na afloop van de avond als whiskykenner naar buiten te gaan, moet ik je teleurstellen. Tony vertelt een heleboel en zeker ook interessante feiten en weetjes, maar er ligt wel een hele dikke Glenfiddich-saus over alles. Het is een mooi marketing-vehikel. Niet dat dat heel erg is uiteraard; je krijgt een leuk inkijkje in het proces van whisky maken, en de begeleidende interactieve beelden zijn prachtig gemaakt. Bovendien is het drinken van een glas whisky in een theaterzaal ook een aparte gebeurtenis (eigenlijk een prima vondst…). Verder is het vooral een ontspannen avondje uit voor (voornamelijk) mannen, die na afloop ongetwijfeld wat weetjes erbij hebben om tegen hun vrienden te vertellen, onder het genot van een goed glas. En dat is natuurlijk een prima insteek van zo’n avond.

Lees ook:  Raumfeld 020

whiskytour

0 comments on “Virtuele whiskytour

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *