Travel Guide Dortmund - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Travel Guide: Dortmund

Niet ver over de Nederlandse grens, gelegen in het Ruhrgebied en bekend van de voetbalclub Borussia Dortmund, vind je de Duitse stad Dortmund. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Dortmund sterk gebombardeerd, waardoor in het centrum weinig historische gebouwen overgebleven zijn. Als toeristische bestemming zal Dortmund voor velen dan ook niet bovenaan het lijstje staan. Toch waren wij benieuwd, de stad ligt immers slechts een kleine 3 uur rijden van Amsterdam af. Met name voor een mannen-stedentrip is het een perfecte bestemming kunnen zijn. Daarom deden we deze trip geheel in stijl: in een Tesla S zoefden we richting Dortmund. Lees hieronder onze bevindingen van zowel Dortmund als de Tesla!

TRAVEL

Je kan er voor kiezen om met de trein naar Dortmund te gaan; vanaf Enschede is er zelfs een directe verbinding. Dortmund ligt echter ook slechts een kleine 3 uur rijden van Amsterdam af en dat maakt het een perfecte afstand voor een auto-stedentrip. Ga je met de auto dan ben je ook (makkelijker) in de gelegenheid om ‘on the road’ wat leuke tussenstops te maken (bijvoorbeeld bij de ‘achtbaan’ Tiger & Turtle, zie verderop in dit artikel). Wij besloten zodoende om de auto te nemen, maar niet zomaar een auto. Voor deze trip mochten we de nieuwste Tesla (model S) meenemen en testen; een ware jongensdroom! Het werd daardoor een mannen-stedentrip in (duurzame) stijl.

Travel Guide Dortmund - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

De Tesla model S is de eerste volledig elektrische luxe sedan ter wereld. Dit komt ook met een prijskaartje: wil je een Tesla S rijden, dan ben je toch al gauw € 69.000 kwijt. Is het dat waard? Eén van de grootste pluspunten van het rijden van de Tesla vonden wij na een aantal dagen, is dat het een heuse lifestyle bestreft. De auto geeft ontzettend veel comfort aan het reizen; je zoeft haast geruisloos over de weg en van binnenin is de auto van alle gemakken voorzien (met name het midden-display is indrukwekkend groot). Daarnaast wordt je er ook erg relaxt van. Omdat je van laadpaal naar laadpaal moet rijden, stel je jezelf daar van te voren op in. Haasten is er niet bij. Heerlijk! Na ongeveer 400 km moet je hem weer aan een charger leggen. In de tijd dat je auto aan het opladen is, kan je mooi je mail bijwerken, een kop koffie drinken of gewoon even uitrusten.

Lees ook:  Op welk festival hang jij uit dit jaar?

Travel Guide Dortmund - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Travel Guide Dortmund - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Nadelen zijn er echter zeker ook merkten wij op. Zo is de auto zo breed, dat je echt heel voorzichtig moet zijn met elk stoeprandje. Een velg is dan ook zo kapot gereden. En parkeergarages zijn sowieso geen goed idee om in te rijden. Daarnaast is elke extra die je in de Tesla wilt inbouwen erg kostbaar. En zoals gezegd: de auto is natuurlijk al geen goedkope aankoop. Maar over all is een Tesla zeker de investering waard, mocht je tot aankoop overgaan. Het is echt dé auto van nu én de toekomst en wat echt positief is, is dat de Tesla je het reizen zoveel meer leuker en comfortabeler maakt. Wij kwamen in ieder geval met een meer dan blij gemoed aan op onze reisbestemming Dortmund….


SLEEP

Sunshine
Een idyllische sfeer en perfect voor een romantisch weekend. Een groot bad, een open haard en niet te dicht bij de drukte van de stad.

Sunshine
Hohensyburgstr. 186, Dortmund
Website: www.sunshine-hotel.de

Travel Guide Dortmund - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Mercure
Citytrip? Het Mercure ligt centraal gelegen en vlak bij het Westfalenpark, Signal Iduna Park en het concert gebouw.

Mercure Dortmund
Olpe 2, Dortmund
Website: www.mercure.com/nl/hotel-A006-mercure-hotel-dortmund-centrum/

Travel Guide Dortmund - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Courtyard Bochum Stadtpark
Op 20 minuutjes rijden van Dortmund, in Bochum, ligt dit hotel. Met de looks van een klassieke mansion en alles er op en er aan (inclusief fijne fitness zaal) zit je hier zeker niet verkeerd.

Courtyard Bochum Stadtpark
Klinikstrasse 43-45, Bochum
Website: www.marriott.com/hotels/travel/qbocy-courtyard-bochum-stadtpark/

Travel Guide Dortmund - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

EAT & DRINK

Kikillus
Voor trendy food ben je hier aan het juiste adres. Niemand zal je raar aankijken als je besluit om eerst een uitgebreide photoshoot met je bord te houden.

Kikillus
Am Gottesacker 7, Dortmund
Website: www.kikillus-restaurant.de

Travel Guide Dortmund - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Travel Guide Dortmund - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Yaki
Het concept van indoor barbecuen is nog wel even wennen. Maar klagen zullen we vooral niet met het hele jaar heerlijke spiezen voor onze neus.

Yaki
Mengederstr. 702, Dortmund
Website: www.yaki-bbq.de

Travel Guide Dortmund - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Pfefferkorn
Een Nederlandse toerist eet in Duitsland minstens één Schnitzel! Pfefferkorn staat hoog aanbevolen.

Pfefferkorn
Hoher Wall 38, Dortmund
Website: www.dortmund.pfefferkorn-restaurants.de

Travel Guide Dortmund - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Travel Guide Dortmund - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

DO

Tiger & Turtle, Magic Mountain
Niet gelegen in Dortmund, maar wel op de weg richting Dortmund, nabij Duisburg, ligt deze bijzondere ‘achtbaan’. Het gevaarte is ontworpen door de kunstenaars Heike Mutter en Ulrich Genth en is gelegen op een voormalige zinkafvalberg. Het is als het ware een uitkijktoren in de vorm van een achtbaan. De achtbaan is echter niet bedoeld voor karretjes, maar is begaanbaar voor bezoekers middels trappen. Een bijzondere gewaarwording en zeker de tussenstop naar Dortmund waard!

Tiger & Turtle, Magic Mountain
Ehinger Str. 117, Duisburg
Website: www.duisburg.de/micro2/tat/

Travel Guide Dortmund - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Travel Guide Dortmund - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Zeche Zollern
Hier kan je alles over de Dortmundse traditionele mijnbouw te weten komen. Zeche Zollern geldt als één van de highlights van de ‘Route der IndustrieKultur’ en toont de sociale en culturele geschiedenis van de mijnbouw in het Ruhrgebied.

Industriemuseum Zeche Zollern
Grubenweg 5, Dortmund
Website: www.lwl.org/LWL/Kultur/wim/portal/S/zollern/ort/

Travel Guide Dortmund - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Travel Guide Dortmund - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Dortmunder Bergmann Brauerei
Een bezoek aan Duitsland is haast onmogelijk zonder het drinken van een lekker Duits biertje. Ga dan ook zeker langs bij dé brouwerij van Dortmund: Dortmunder Bergmann Brauerei. Momenteel wordt er zelfs gebouwd aan een grotere brouwerij, omdat de oude te klein was geworden. Wil je een proeverij doen? Houd dan de website goed in de gaten om te zien of en wanneer de nieuwe brouwerij geopend is voor bezoekers!

Dortmunder Bergmann Brauerei
Speicherstr. 100, Dortmund
Website: www.harte-arbeit-ehrlicher-lohn.de/

Travel Guide Dortmund - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Dortmunder U, Zentrum für Kunst und Kreativität
Behoefte aan een museum-bezoek? Ga dan zeker naar Dortmunder U, een cultureel centrum waar moderne kunst, cultuureducatie, creativiteit en wetenschap samenkomen. Daarnaast staat het gebouw waarin Dortmunder U is gehuisvestigd als geen ander gebouw in de stad voor een grote industriële geschiedenis.

Dortmunder U, Zentrum für Kunst und Kreativität
Leonie-Reygers-Terrasse, Dortmund
Website: www.dortmunder-u.de

Travel Guide Dortmund - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Der Alter Markt
Het historische hart van de stad. Hier kan je vooral veel sportbarretjes vinden, geheel in Borussia Dortmund stijl. Een goede pul bier drinken in een geheel Dortmundse sfeer doe je dan ook hier.

Lees ook:  Getest: de Thule Urban Glide 2

Travel Guide Dortmund - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

 

5 comments on “Travel Guide: Dortmund

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *