Abel taxi - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Sociale taxirit met Abel

Uber heeft er een concurrent bij. Afgelopen dinsdag is namelijk taxidienst Abel in Amsterdam en op Schiphol gelanceerd. Via de Abel-app (gratis te downloaden) kan je een rit in een mintgroene Abel-taxi boeken. Starttarief is 2,50 euro, waarna het kilometertarief varieert tussen de 1 en 2 euro. Een taxi delen is daarnaast goedkoper dan dat je hem voor jezelf wilt hebben. Dan is het starttarief namelijk €7,50. Ook het feit of je haast hebt of niet speelt mee in de prijs. Je boekt als het ware niet de auto dus, maar eerder een stoel. Iets wat wij een mooi element vinden: de taxi heeft daardoor ook echt een sociale functie!

Abel taxi - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Abel wil verder met name een alternatief bieden voor het openbaar vervoer. Belangrijke doelgroep zijn twintigers en dertigers, die bijvoorbeeld (snel) vervoer nodig hebben naar een muziekfestival. Overigens zijn de taxi’s zijn niet aan te houden op straat; je kan ze enkel via de app boeken. De taxidienst start-up krijgt een jaar om te kijken of het succesvol kan worden. Mocht dat zo zijn, dan wordt Abel ook in de andere Nederlandse steden ingezet.

Lees ook:  Roadtrippend door Europa
Categories Wheels

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

1 comment on “Sociale taxirit met Abel

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *