Japanse poffertjes - tako yaki - daily cappuccino - lifestyle blog

Japanse poffertjes

Japanse poffertjes… oftewel: Takoyaki. Wat weer staat voor ‘gebakken octopus’, kleine stukjes roze octopus die worden meegebakken in een hartig bouillon/patentbloem beslag, fijn gesneden bosuitjes en stukjes (rode) gember. De garnering bestaat uit sesamzaad, een likje Japanse stroop en wat wakame (zeewier salade). Et voila, een authentiek Japanse snack kan worden geserveerd. Net als dat Hollandse poffertjes bij ons super populair zijn, is de Japanse variant hierop in Japan heel erg gewild en bekend.

Leuk is dat je de Japanse poffertjes ook in Nederland kan verkrijgen. Vanuit een authentiek mobiel Japans eetkraampje worden de Takoyaki verkocht. Een mini-foodtruck dus, die je zomaar op een feest of event kan tegenkomen. Wij spotten de smakelijke kraam op de Vakantiebeurs, maar je kan hem ook zelf inhuren voor een event.

O ja…. naast deze hartige Japanse poffertjes Takoyaki bakken de initiatiefnemers ook al meer dan 25 jaar de de bekende Hollandse poffertjes!

Japanse poffertjes - tako yaki - daily cappuccino - lifestyle blog Japanse poffertjes - tako yaki - daily cappuccino - lifestyle blog

Lees ook:  Vorstelijk vlees
Categories Food

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “Japanse poffertjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *