hoverboard - daily cappuccino - lifestyle blog

Getest: Hoverboard [VIDEO]

Je hebt ze waarschijnlijk wel op het nieuws voorbij zien komen het afgelopen jaar, of misschien wel op straat (toen het nog mocht), een hoverboard. Een hoverboard is een soort van zelfbalancerende segway die 20 kilometer per uur kan gaan. Hoewel het sinds december officieel verboden is om met een hoverboard op de weg en zelfs de stoep te rijden (het ministerie ziet het apparaat als een ‘gemotoriseerde tweewieler’ en die moet zijn gekeurd als zijnde een bromfiets), zijn de boards wel erg populair. Wij waren benieuwd wat een hoverboard nu zo leuk maakt en hoe je er toch op een leuke manier gebruik van kan maken, ondanks dat je er niet mee buiten mag rijden.

hoverboard - daily cappuccino - lifestyle blog

Gebruik
Bij het uitpakken van de hoverboard is het eerste dat opvalt dat het Smart balance board (zoals het ook wel wordt genoemd) vrij zwaar is. Het idee dat je op zo’n ding jezelf heel gemakkelijk kan voortbewegen wordt dan ook niet gelijk gewekt. Voordat we de board kunnen uitproberen moeten we hem eerst opladen met de bijgeleverde oplader. Vervolgens nemen we de board naar een parkeergarage, waar we relatief veilig (en legaal) kunnen testen.

Het opstappen vergt wat oefening. Vooral belangrijk is dat je je in het begin goed vast houdt aan iets, om te voorkomen dat je board onder je vandaan schiet. De truc is om je dominante voet eerst voorzichtig op de hoverboard te zetten. Zorg er vervolgens voor dat al je gewicht op je andere voet leunt. Dan is het zaak dat je je tweede voet zo snel als je kan er bij op zet. Belangrijk hierbij is een goede verdeling van je gewicht over allebei je voeten en dat je tenen over de rand van het board vallen. En dan komt het erop aan: relax en ga rechtop staan. Heb je dit alles een paar keer gedaan, dan merk je dat het je steeds makkelijker af gaat en bovenal: dat het minder ‘eng’ wordt en je je dus al snel heel soepel rond kan rijden op je board. Leuk! Een zelfde soort kunstje moet je voor het afstappen even onder de knie krijgen. Daarbij is het vooral belangrijk dat je niet vergeet om altijd achteruit van je board af te stappen. Doe je dat niet, dan rijdt je board gewoon door.

Lees ook:  Platte lepel

Voortbewegen
Eenmaal de techniek van het rijden op een hoverboard in de vingers/benen? Dan is het vrij apart te merken hoe makkelijk je je kan voortbewegen op het apparaat. Zelfs rondjes draaien op de plaats is geen probleem. Er staat kortom erg vlug een feeling met je board, waardoor je ook steeds meer durft (en niet het idee hebt er vanaf te vallen). Wel moet je je hoofd er toch wel bij houden. De coördinatie is en blijft toch net wat anders dan wanneer je gewoon op de grond staat. Daarnaast kunnen we niet oordelen hoe het is om met een hoverboard op een weg met reliëf te rijden; de parkeergarage heeft natuurlijk een perfect gladde ondergrond. We kunnen ons voorstellen dat klinkers niet heel handig zijn voor de behendigheid en veiligheid.

Oordeel
Rijden op een hoverboard is leuker en eenvoudiger dan we eigenlijk hadden verwacht. Je hebt de werking van het board snel in de gaten en het is grappig te merken dat je al snel meer durft op het board. Toch snappen we wel dat het gebruik op de openbare weg en stoep niet is toegestaan. Je kan er toch 20 km per uur mee en let je even niet goed op dan zit een ongeluk in een klein hoekje. We kunnen ons wel voorstellen dat de hoverboard een handig middel is om te gebruiken binnen een bedrijf of op een groot event. (Binnen)ruimtes waar je afstanden moet overbruggen en dat zodoende snel kan doen. En ben je zo gelukkig dat je een grote tuin hebt, dan is het sowieso een toffe gadget ‘voor de heb’. Wel een gadget waar je voor in de buidel moet tasten: voor ongeveer 300 Euro is ie van jou, althans als je hem via Outspot.nl koopt (normaal is ie nog een stukje duurder….)!

Categories Gadgets

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

2 comments on “Getest: Hoverboard [VIDEO]

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *