Foghound Interactive Coffee Company - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Kunstige koffiebar in Johannesburg (Zuid-Afrika)

Precies een jaar geleden was ik in Zuid-Afrika, een land waar de koffietentjes-cultuur net zo populair is als in Nederland zo bleek. Regelmatig word ik nog getipt over toffe koffiebarretjes daar, die wel heel speciaal zijn. Zoals de “Foghound Interactive Coffee Company” in Johannesburg.

In het midden van wat op het eerste ook een verwaarloosd industrieel gebied lijkt, staat deze Coffee Company, die meteen opvalt door haar bijzondere vormen. Opgebouwd uit 8 gebruikte containers, haast kunstig gestapeld als Lego-blokken, vormt de Foghound Interactive Coffee Company een opvallend geheel in dit gebied.

Foghound Interactive Coffee Company - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

De uit acht containers bestaande structuur is bedacht en ontworpen door Earthworld Architects en bestaat uit een boven gelegen showroom voor koffiemachine merken als Sprada, Franke en Espresto. Beneden is een koffiewinkel en de koffiebar gesitueerd, inclusief een binnenplaats. Wat de bar extra bijzonder maakt is dat deze gemaakt is van een motorkap van een oude Boeing 747 uit 1960. Sowieso zijn alle elementen zorgvuldig bij elkaar gezocht en verzameld van over de hele wereld.

Foghound Interactive Coffee Company - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Foghound Interactive Coffee Company - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Ben je kortom een keer in Johannesburg, sla dan zeker een bezoek aan de Foghound niet over. Want, de koffie smaakt ook nog eens meer dan goed!

Foghound Interactive Coffee Company
24 Richards Drive, Halfway House, Midrand, 1685
Website: www.foghound.co.za

Foghound Interactive Coffee Company - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Lees ook:  Bijzondere festivals in Europa om dit najaar te ontdekken

0 comments on “Kunstige koffiebar in Johannesburg (Zuid-Afrika)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *