Racemix van real-life en VR

Virtual reality is booming! De brillen zien er nog wat lomp en onhandig uit, maar het aantal toepassingen stijgt zienderogen. De beleving schijnt levensecht te zijn, waardoor het voelt alsof je echt in een andere wereld bent. De technici achter oliemerk Castrol EDGE vonden dit echter niet genoeg. In een eerdere uitdaging, een zogeheten Titanium Trial, reed coureur Matt Powers met een echte auto door een virtueel landschap. In de nieuwste trial gooien ze er nog een schepje bovenop door niet één maar twee coureurs aan de startlijn te zetten. Powers neemt het op tegen Ben Collins, beter bekend als The Stig…

De twee mannen worden uitgedaagd om vol gas over een groot asfaltterrein te racen met een VR-helm op. Daarin zien ze een hele andere wereld én hun directe tegenstander. Hoewel virtueel is de beleving zo echt dat de mannen na afloop aangaven het moeilijk te vinden om hun rationele denkvermogen onder controle te houden. Je racet tegen een ander en tegen je hersenen, terwijl je een ware muscle-car op zijn falie geeft.

Bekijk de video hieronder. Don’t try this at home…
https://www.youtube.com/watch?v=RoUakhvvOLA

Lees ook:  Getest: Odlo Evolution Blackcomb sportshirt

1 comment on “Racemix van real-life en VR

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *