koffierituelen op de werkvloer - daily cappuccino -lifestyle blog

Koffierituelen op de werkvloer

Wat zijn nu de koffierituelen van werkende Nederlanders? De Koffiemonitor, het jaarlijkse onderzoek naar koffietrends op het werk in opdracht van Nestlé Professional zocht het uit en dat leverde een aantal grappige facts & figures op! Zo blijkt 79 procent vaste gebruiken te hebben bij het drinken van koffie op de werkvloer. Maar het feit dat een kwart van de werknemers aan hun vaste koffie-keuze best een smaakje zou willen toevoegen met speciale siropen zoals vanille of karamel, laat zien dat de trend waarbij koffiegewoontes uit de horeca ook hun intrede doen op de werkvloer.

Barista op de werkvloer
Wanneer een bedrijf dan ook besluit een barista in de arm zou nemen in de koffiecorner met koffiespecialiteiten en latte art, geeft 80 procent van de ondervraagden aan hier graag gebruik van te willen maken. Hiervoor zou men gemiddeld € 1,10 voor willen betalen. Máár 60 procent zegt wel liever niet te willen betalen voor een dergelijke specialiteit. Nederlanders houden kortom graag vast aan de traditionele koffiecultuur waarin het vanzelfsprekend is dat koffie op het werk gratis is. We blijven Nederlandser immers…

Wat is jouw koffieritueel op het werk?

koffierituelen op de werkvloer - daily cappuccino -lifestyle blog

Lees ook:  Coffee Concepts
Categories Food Life

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

1 comment on “Koffierituelen op de werkvloer

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *