top 5 koffie(tafel)boeken - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Top 5 koffie(tafel)boeken

Nog geen tof cadeau voor Sinterklaas of Kerst kunnen vinden? Of ben je gewoon helemaal inspiratieloos? Wij geven tips in de aanloop naar de feestdagen. Wat dacht je bijvoorbeeld van één van de volgende letterlijke koffie(tafel)boeken?

1) I love koffie – Anette Moldvaer
In dit boek kan je alles vinden wat je nodig hebt voor het perfecte kopje koffie. Leer hoe je het beste alles uit koffiebonen haalt, hoe je een aromatische koffie zet en natuurlijk hoe je jezelf latte art kan toeeigenen.

top 5 koffie(tafel)boeken - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

2) Freshly Brewed Coffee – Mary Kate McDevitt
Geen boek, maar een kalender voorzien van de mooie illustraties van Mary Kate McDevitt, die allemaal een ode brengen aan koffie. Hang hem op in de keuken, natuurlijk naast je koffiemachine.

top 5 koffie(tafel)boeken - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

3) Fika (The Art of the Swedish Coffee Break, with Recipes for Pastries, Breads, and Other Treats) – Anna Brones
Een geïllustreerde kookboek over de Zweedse traditie van fika – een tweemaal daagse koffiepauze – inclusief traditioneel Zweedse recepten (voor bij de koffie) en informatie en anekdotes over de Zweedse koffiecultuur.

top 5 koffie(tafel)boeken - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

4) Puur koffie – Katrien Pauwels
Koffiekenner Katrien Pauwels is je gids door het koffielandschap. Het boek brengt het vele werk dat aan onze dagelijkse kop koffie voorafgaat in kaart: van de soorten koffiebonen, de invloed van het branden op de smaak tot het kiezen van de koffie die best bij je past plus een overzicht van de leukste koffiebars.

top 5 koffie(tafel)boeken - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

5) The social life of coffee – Brian Cowan
Wil je een meer historisch boek? Dan is dit exemplaar een erg interessante waarin wordt uiteengezet hoe het koffiehuis zijn intrede deed in de 17e eeuw in Groot-Brittannie. Wat was sociaal en politiek gezien de invloed van de introductie van koffie in die tijd?

Lees ook:  Emil Erwin bags

top 5 koffie(tafel)boeken - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Categories Style

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

1 comment on “Top 5 koffie(tafel)boeken

  1. Thank you so much for including Fika!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *