Thuis Audio - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Thuis audio trends

Het is niet gek dat wij anno 2015 veeleisend zijn qua audio-ervaring thuis. Met diensten als Netflix en Spotify kijken we meer films en luisteren we meer muziek dan ooit, gewoon lekker thuis op de bank. Het idee dat een optimale audio-ervaring alleen iets voor buiten de deur is, is daardoor ook zeker niet meer van deze tijd. Niet raar dat de ontwikkelingen op audio-gebied zich snel opvolgen. Wij waren dan ook benieuwd naar de nieuwe SoundMount van Vogel’s en de Gourmet Audio van Globo die we recent spotten op de markt.

SoundMount: tv-beugel waar geluid uit komt
We beginnen met de SoundMount. Deze tv beugel is uitgerust met een soundbar en draadloze subwoofer. Doordat de SoundMount zowel naar links als rechts 60 graden gedraaid kan worden, maakt het niet uit wanneer je bijvoorbeeld helemaal in de eetkamer zit. Door de meedraaiende soundbar is het geluid overal goed te horen.

Thuis Audio - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Het design is strak en vrij minimalistisch. Daardoor is er ook geen afleiding rondom de tv. Met is makkelijk te installeren en de bediening gaat simpelweg met de tv-afstandsbediening. Niet nog een afstandsbediening erbij dus. Handig. Wel zou het leuk zijn als je het in de toekomst zou kunnen costumizen. Misschien iets van gekleurde frames voor om de soundbar. Ook moet je wel in de buidel tasten: de SoundMount is vanaf deze maand verkrijgbaar voor 799 euro.

Thuis Audio - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Gourmet Audio: tasty design
Deze speakers doet je qua naam en uiterlijk denken aan eten en misschien aan een webcam. Maar de ronde schattige en stijlvolle speakers van aluminium, met details van kurk, maken je interieur net iets meer ‘tasty’. En met een vermogen van 20wts per speaker geven de op het zicht kleine speakers een bijzonder goed geluid. Helaas zijn de speakers nog niet te koop. Globo is via Kickstarter hard op weg om hun concept te kunnen realiseren.

Lees ook:  Hoe groot is jouw digitale voetafdruk?

Thuis Audio - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

1 comment on “Thuis audio trends

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *