LG oled tv - daily cappuccino - lifestyle blog

Sponsored Video – Optisch zwart kijken

De thuis-bioscoop-beleving is de afgelopen jaren een steeds belangrijkere, grotere rol gaan spelen in ons huis. Een televisie is niet zomaar meer een televisie, maar onderdeel van het interieur. Met diensten als Netflix is dat natuurlijk niet raar; we kunnen tegenwoordig namelijk super-eenvoudig de huiskamer als bioscoopzaal gebruiken. Ideaal. Helemaal omdat je jezelf gratis en voor niets met allemaal lekkers voor de buis kan nestelen. Cocoonen it is!

Maar deze trend betekent ook dat er meerder merken op de markt zijn die allemaal met een steeds betere kwaliteit beeldscherm komen. De concurrentie is groot, want consumenten willen en verwachten steeds betere kwaliteit. Een van die nieuwste schermtechnieken heet organice led, kortweg oled. In het kort wat het doet: de pixels van een oled-tv bestaan uit organische materialen die licht geven wanneer er stroom doorheen gaat. Omdat iedere pixel zelf licht geeft is achtergrondverlichting niet nodig. Resultaat is dat een scherm van een oled-tv nog dunner is dan een lcd-led-scherm (dat wel achtergrondverlichting nodig heeft). Het mooie is dat het contrast van een oled-scherm vrij optimaal is. Dat wil zeggen dat een pixel die 100% zwart moet weergeven, ook daadwerkelijk geen licht uitstraalt. Effect is dat je in de lichte en donkere delen van het beeld nog veel details ziet.

De oled-techniek werd al langer gebruikt in schermen van smartphones, maar het gebruik van Oled voor tv’s bleef nog achter. LG heeft echter al een aantal jaren wel modellen in hun collectie zitten en sinds kort zijn daar nieuwe modellen bijgekomen. Onder de noemer “het perfecte zwart creëert de perfecte kleur” hebben ze een erg mooie campagne gelanceerd, die je visueel gezien helemaal enthousiast maakt om je favoriete films en series op deze oled-schermen thuis te ervaren. Nog eentje voor op de wishlist!

Lees ook:  Getest: Koffie uit een zakje

Hoewel we als Daily Cappuccino enthousiast zijn over deze campagne en het originele content betreft, willen we wel aangeven dat het een ‘Sponsored article ‘ voor LG betreft.

Categories Gadgets

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “Sponsored Video – Optisch zwart kijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *