Recept: Dutch Frappuccino

Hooghoudt Jenever is een echt Gronings merk. Naast jenever kent Hooghoudt ook tal van lekkere kruidenbitter-soorten. De kruiden van dit drankje worden getrokken op jenever, variërend in smaak van licht naar zoet bitter.

Er zitten tot wel 77 kruiden in de verschillende bitters. Denk daarbij aan aloë tot waterkers en van braamblad tot violenwortel. De Zacht Bitter met een melange van 53 kruiden en fruitschillen, waaronder vanille, melisse en een vleugje heidehoning inspireerde ons tot een bijzonder koffierecept: de Dutch Frappuccino. Een koude koffie, waar je toch warm van wordt in de wintermaanden door het scheutje kruidenbitter én met een extra Hollandsch tintje door de topping van Jodekoek-kruimels.

Ingrediënten voor 1 flinke Dutch Frappuccino:

– 1 sterke espresso
– 1 kopje koude volle melk
– 1 scheut Hooghoudt zacht bitter (naar eigen smaak)
– 6 ijsklontjes
– 1 verkruimelde jodekoek
– ‘n lekker grote toef slagroom
– 1 halve vijg voor de garnering

Recept: Dutch Frappuccino - Hooghoudt - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Recept: Dutch Frappuccino - Hooghoudt - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Bereidingswijze:

1) Zet een sterke espresso en laat deze vervolgens afkoelen in de koelkast.
2) Voeg de espresso, melk, zacht bitter en ijsklontjes samen in een blender en mix het tot een geheel.
3) Schenk het mengsel in een mooi glas.
4) Spuit er een flinke toef slagroom op en maak het gehele af met de jodekoek-kruimels. Hang de halve vijg aan de rand van het glas.

Cheers!

Recept: Dutch Frappuccino - Hooghoudt - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Recept: Dutch Frappuccino - Hooghoudt - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

 

Lees ook:  Café Tapmarin: hip zonder opsmuk

1 comment on “Recept: Dutch Frappuccino

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *