Once upon a day in Vancouver

by Eva Smidt

Onder het motto West coast, best coast, reken ik mezelf nu ook tot de liefhebbers van de westkust van Canada. Niet alleen woon ik een paar maanden in Victoria (British Columbia), inmiddels heb ik ook de pracht en praal van Vancouver mogen bewonderen. Ik verbleef er slechts twee dagen, maar er is geen twijfel over mogelijk dat ik meerdere malen terug zal keren naar deze Canadese metropool. Met mijn ogen wijd open heb ik veel fijne plekjes gespot; hierbij drie lievelings at first sight.

Gyoza Bar
Aziatische trek? Stop dan zeker bij Gyoza Bar, net buiten Gastown. Hier serveert men overheerlijke gyoza, ramen en verschillende vis- en vleesgerechten. Omgeven door een stijlvol houten en bakstenen interieur is dit een aangename plek om even bij te tanken. (Tip: probeer de Chili Shrimp + Pickled Daikon gyoza!) Geen grote fan van de Aziatische keuken? No worries, met Gastown om de hoek zijn de hypo’s zoek.

Travel -  Vancouver - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog
Travel -  Vancouver - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Old Faithful Shop
In Old Faithful Shop word je binnen gelokt door een huiselijke sfeer en fijne geuren. Neus hier rond tussen alle huishoudelijke hebbedingen, gekenmerkt door eenvoud, kwaliteit en klassiek design. Ook werd ik erg enthousiast van de boekencollectie van Old Faithful: prachtig vormgegeven, originele bundels waarin culinaire en wanderlustige onderwerpen centraal staan. Mocht Vancouver niet op de planning staan, neem dan een kijkje in de webshop: www.oldfaithfulshop.com. Enjoy!

Travel -  Vancouver - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Travel -  Vancouver - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Travel -  Vancouver - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Granville Island
Na een wandeling over de Brooklyn Bridge van Vancouver – de Granville Street Bridge – arriveert men op het culturele en kunstzinnige Granville Island. Dit is een absolute must tijdens de Vancouver citytrip. In eerste instantie zou dit als een industrieel eiland dienen, maar tegenwoordig huist hier de University of Art and Design, Granville Island Stage, vele boetiekjes met mooie (vaak ook handgemaakte) spullen en een public market met kleurrijke standjes en heerlijkheden om je vingers bij af te likken. In plaats van dezelfde weg terug te lopen via de brug, neem een watertaxi en ervaar Vancity vanuit een uniek perspectief.

Lees ook:  Wat neem je mee als je gaat backpacken?

Travel -  Vancouver - Daily Cappuccino - Lifestyle BlogTravel -  Vancouver - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy