koffietrends 2015 - daily cappuccino - lifestyle blog

Koffietrends 2015

Koffie bestaat al zo lang als we ons kunnen herinneren en is nog steeds mega populair, ook bij ons gaan er aardig wat kopjes per dag door heen. De koffie industrie is booming business en de trends vliegen je om de oren. Ook 2015 bracht weer een aantal koffietrends met zich mee, en wij zetten onze favorieten voor jou op een rijtje.

De eerste is opvallend door zijn simpele aard. De trend die wij even smaller, even stronger doopte is een persoonlijker favoriet. De snelle cafeïne shot met een pure, aanwezige smaak wordt steeds meer gevraagd. Hier wordt sterk op gereageerd door koffietentjes en grote merken met tastings, kortingen en nieuwe smaken. De toenemende keuze in koffieboon lijkt zijn eigen trend te zijn. Koffiecentrale.nl biedt waanzinnig veel smaken en ook het aanbod aan verschillende apparaten neemt toe. Is het tijdperk van soya everything and double sweetness voorbij?

Daar hoef je je waarschijnlijk nog geen zorgen te maken. Een goede espresso is dan misschien onmisbaar in the ochtend, de flavoured lattes zijn nog net zo populair. Opvallen dit kalenderjaar was het gebruik van amandel- en kokosmelk. Plantaardige producten maken ook een opkomst in de koffie.

Een andere grote trend die ons zeker is opgevallen vindt plaats buitenshuis. Steeds meer koffiecafés, klein en groot, ontwikkelen hun eigen koffie. Ze importeren heel nauwkeurig en branden ze vaak zelf. Het hebben van een eigen merk neemt toe. Nog een bewijs dat koffie groot is.

Nog een trend in de koffiehoreca is transparant zijn. Sommige restaurants kiezen voor een open keuken. Het proces tonen aan de consument, dat is belangrijk. Ook de koffietentjes nemen dit over. De barista staat niet achter de bar weggemoffeld. Het is de persoon met wie je in gesprek raakt en je alles kan vertellen over koffie, terwijl je verse koffie voor je ogen wordt klaargemaakt. Liefst met een mooie design percolator.

En dat waren ze, onze favorieten en trends die opvielen. Vind je dat we er eentje over het hoofd hebben gezien? Let us know in the comment section!

Lees ook:  Lege koffiekopjes

2 comments on “Koffietrends 2015

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *